VJERA I DUHOVNOST

Ivan Evanđelista: Jezik blaženih pulsiranja Presvetog Srca rezerviran je za posljednja vremena…

Još jedna potvrda da doista živimo u posebnim, posljednjim vremenima čovječanstva Prekrasna pobožnost u Katoličkoj crkvi usmjerena je na “Presveto Srca Isusovo”. Iako je duboko ukorijenjena u Svetom pismu, pobožnost nije bila dobro poznata sve dok razni sveci vidjelici nisu izvijestili da su vidjeli Isusa i njegovo ljubljeno srce.

Najpoznatije su vizije Svete Margareta Marije Alacoque kojoj je Isus jasno rekao kako častiti njegovo Srce. No tu su i drugi, a posebno je zanimljiva vizija svete Gertrude.

Sveta Gertruda Velika

Gertruda je počela dobivati ​​nebeske vizije u dobi od 25 godina dok je živjela u benediktinskoj zajednici u 13. stoljeću. Jednog dana vidjela je i svetog Ivana Evanđelistu i Isusa. Bila je pozvana da položi svoju glavu na Isusovo srce i obrati se Ivanu, pitajući ga: “Ljubljeni Gospodnji, jesu li ovi skladni udarci srca koji raduju moju dušu veselili i tvoju kada si počinuo tijekom Posljednje večere na njedrima Spasitelja?” Ivan je odgovorio: “Da, čuo sam ih, i moja je duša bila prožeta njihovom slatkoćom čak do samog središta.” Gertruda je upitala: “Zašto si, dakle, u svom evanđelju tako malo govorio o tajnama ljubavi Srca Isusova?” Odgovorio je: „Moja je misija bila pisati o Vječnoj Riječi… ali jezik blaženih pulsiranja Presvetog Srca rezerviran je za posljednja vremena, za svijet izlizan vremenom, koji se ohladio u ljubavi Božjoj.”

Sveta Mathtilda od Hackeborna

U 13. stoljeću sveta Mathtilda, redovnica benediktinka u Njemačkoj, za života je primila mnoge Isusove vizije. O njezinim je iskustvima napisana knjiga i jednog dana joj se ukazao Isus držeći ovu knjigu na svom Srcu desnom rukom. Poljubio ju je i rekao joj: “Sve što je zapisano u ovoj knjizi poteklo je iz Mog božanskog Srca i vratit će se u njega.” Isus joj je također rekao: “Ujutro neka tvoj prvi čin bude da pozdraviš moje Srce i da mi ponudiš svoje. Tko udahne prema meni, vuče me k sebi.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er