svijetVijesti

KOJIM PUTEM IDE AMERIKA? Novoizabrani predsjednik Joe Biden izabrao je transrodnu osobu za svoju pomoćnicu pri ministarstvu zdravstva.

Pedijatrica i bivša liječnica, Levine je imenovana na svoju sadašnju dužnost tajnice za zdravstvo u Pennsylvaniji od strane Demokratskog predsjednika Toma Wolfa 2017., čime je postala jedna od rijetkih transrodnih osoba koje obnašaju dužnosti na izabranim ili imenovanim položajima diljem zemlje. 

”Dr. Rachel Levine donijet će stalno vodstvo i ključnu stručnost koja nam je potrebna kako bi ljudi prošli kroz ovu pandemiju, bez obzira na njihovu rasu, vjeru, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili invaliditet i zadovoljit će potrebe naše zemlje vezane za javno zdravstvo u ovom ključnom trenutku i šire”, istaknuo je Joe Biden u priopćenju. ” Ona je povijesni i visoko kvalificirani izbor koji će pomoći u vođenju zdravstvenih napora naše administracije”.

Diplomirala je na Harvardu i na medicinskoj školi u Tulanu. Levine je predsjednica Udruge državnih i teritorijalnih zdravstvenih dužnosnika. Pisala je o opioidnoj krizi, medicinskoj marihuani, adolescentnoj medicini, poremećajima prehrane i o LGBTIQ+ medicini.

Sada se pitamo kojim putem ide današnja Amerika!?

www.medjugorje-news.com/dnevnik.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button