CRKVA

Kardinal zgrozio vjernike: Propovijed u suprotnosti s crkvenim naukom, misa za LGBT osobe

U crkvi svetog Pavla u Munchenu svaki tjedan održava se sveta misa na hrvatskom jeziku. Upravo u toj crkvi, kardinal Reinhard Marx prošlog je tjedna predslavio misu za homoseksualce i lezbijke i queer osobe, uz zastavu duginih boja. Misu je slavio povodom “20 godina štovanja queer osoba  i pastorala”, javlja portal Fenix-magazin.

Govoreći na misi, kardinal je rekao: “Želim uključivu Crkvu. Crkva koja uključuje sve koji žele ići Isusovim putem.” Dodao je bi uvijek trebali razmišljati o ‘Božjim mogućnostima i seksualnosti’, aludirajući na to da Bogu ipak možda homoseksualne veze ne smetaju.

Navedeni biskup otprije je poznat po izjavi da ‘homoseksualnost nije grijeh’, odnosno izjavi suprotnoj učiteljstvu Katoličke Crkve i samom Papi Franji koji je prošle godine odgovorio na zahtjev upravo njemačkih biskupa koji su željeli blagosloviti homoseksualne parove.

Njemački biskupi u teškom sukobu s naukom Crkve

Papa Franjo, inače omiljen medijima kad su u pitanju borbe za prava homoseskualaca zbog činjenice da razlikuje grijeh od samog čovjeka, potvrdio je i tada negativan odgovor koji glasi: “Crkva nema niti može raspolagati ovlašću blagoslivljanja istospolnih zajednica.

Te se blagoslove, prema Kongregaciji za nauk vjere valja ‘smatrati nedopuštenima’”. Stoga svećenicima nije dopušteno blagoslivljati homoseksualne parove koji traže neku vrstu vjerskog priznavanja svoje zajednice..

Ipak, i nakon službene opomene pape Franje neki su svećenici i biskupi u Njemačkoj blagoslivljali homoseksualne parove čime su se otvoreno suprotstavili nauku, a sve je kulminirao nedavno na posljednjoj općoj skupštini sinodalnog puta, gdje je njemačka crkvena kriza postigla novu razinu.

Naime, većina biskupa u Njemačkoj izglasala je da želi promjenu nauke po pitanju: ređenja žena, promjenu katekizma po pitanju homoseksualnosti i blagoslova homoseksualnih parova, ali i promjenu katekizma po pitanju kontracepcije, što je sve u teškom sukobu naukom Katoličke Crkve i svetim Pismom zbog čega neki njemački teolozi razmatraju pitanje; je li njemačka Crkva već otpala od zajedništva s Rimom?

Kardinal zgrozio vjernike

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er