VJERA I DUHOVNOST

Je li mističarka Teresa Musco prorekla kaznu cijelom čovječanstvu?

Kontinuirani rat, isprekidan samo kratkim trenucima predaha, kao što je bilo zaključavanje zbog pandemije 2020. godine. Što da je netko predvidio i predvidio situaciju na tom napaćenom teritoriju, kao znak za čovječanstvo? Teresa Musco, jednostavna žena koja svoje patnje prinosi Bogu i kojoj je sam Bog uzvratio dajući joj znakove i čudesa kako bi još više očitovala svoje puno i konkretno jedinstvo s Bogom.

Proročanstvo rata u Svetoj zemlji?

„Novi rat će početi u zemlji u kojoj je rođen Spasitelj, to jest, Moj ljubljeni Sin, i on neće prestati. Čini se da se mire, ali to nije istina, jer odande će nastati veliki rat, odande dolazi velika kazna s neba i zemlje”.

Rečenice su to od kojih već pri samom čitanju zadrhte žilice na zapešćima, ali u isto vrijeme i tjeraju na razmišljanje.

Zapisuje ih u svoj dnevnik, gdje prepričava svoje mistično iskustvo, Teresa Musco, jednostavna žena koja svoje patnje prinosi Bogu i kojoj je sam Bog uzvratio dajući joj znakove i čudesa kako bi još više očitovala svoje puno i konkretno jedinstvo s Bogom.

Tko je bila Teresa Musco

Teresa je rođena u pokrajini Caserta u Italiji 1943. godine, ali od 1951. počinju njezine patnje zbog neobične bolesti koja ju je prisilila na spavanje. Patnja, ali i mučeništvo: njezino je tijelo povremeno bilo prekriveno gnojem koje je Teresa s vremena na vrijeme prisiljena liječiti kod kirurga kroz posjekotine. Bol koju je sama prinijela Gospodinu za obraćenje grješnika. Njezino sudjelovanje u misi, njezina molitva i prinošenje Kristu svaki dan prihvaćanja bolne patnje donijeli su joj, u noći između četvrtka i Velikog petka 1969. godine, stigme koje su postale vidljive.

Teresa sva svoja mistična iskustva pripovijeda u dnevniku na više od 2600 stranica, a 1973. govori da se u Svetoj zemlji sprema novi rat. Rat koji, povijest nas uči, traje od 1948. godine i koji je godinama vidio trenutke visoke napetosti. Konkretno, 1973. (iste godine u kojoj je Teresa napisala tu rečenicu) s Yom Kippur ratom, oružanim sukobom koji se vodio od 6. do 25. listopada 1973. između arapske koalicije, sastavljene uglavnom od Egipta i Sirije, i Izraela, ponovno za kontrolu teritorija Svete zemlje. Rat koji se, kao što smo rekli, nastavlja voditi, stalno i nestalno. Je li Teresa predvidjela ono što trenutno proživljavamo?

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er