MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Izmolite svakog dana zaziv Predragocjenoj Krvi Kristovoj kao zaštitu

Zaziv Predragocjenoj Krvi Kristovoj kao zaštita “Isuse, čuvaj me danas od zloga, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame i straha od ljudi, mučnina, bolesti, srdžbe i svega onoga što nije tvoje Kraljevstvo.”

Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu. (Heb, 9, 13-14)

Ove riječi iz Poslanice Hebrejima kojima se uspoređuje Stari zavjet (spominjući se Mojsijeva zakona) s Novim zavjetom (ističući veličinu Kristove žrtve), jasna su nam poruka kolika je snaga Krvi Kristove koja je „cijena našega spasenja“ te „najjasniji i najveći znak Božje ljubavi“, kako tumači sv. Gašpar del Bufalo. Izmolimo stoga svakoga dana ovaj zaziv Predragocjenoj Krvi Kristovoj kao zaštitu.

Isuse Kriste, ja vjerujem da si sada ovdje. Molim te blagoslovi mene, ovo mjesto, ovaj dom i ovaj prostor. Svojom presvetom krvlju operi me od svih grijeha, i zazivam Tvoju presvetu Krv kao zaštitu na sebe (i svoju obitelj). Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu da budem potpuno zaštićen od sotone i svakoga zla što od njega dolazi.

Isuse, čuvaj me danas (večeras) od zloga, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame i straha od ljudi, mučnina, bolesti, srdžbe i svega onoga što nije tvoje Kraljevstvo. Molim te Isuse ukloni od mene sve što mi stoji na putu do Tebe.

Isuse ti si me pozvao u svoju službu, molim te Isuse osposobi me za molitvu, oslobodi me od straha i ispuni me darovima i plodovima svoga Svetoga Duha, daj mi dar mudrosti, znanja, spoznaje, vjere, razlučivanje duhova, da živim i djelujem u milosti i u tvojoj prisutnosti, da ispunjam tvoju volju i da se preko mene proslaviš.

Upotrijebi me da po meni budeš upoznat, čašćen i voljen od svih ljudi, a posebno onih koje si mi dao da ih dovedem k tebi. Gospodine Bože dotakni svako srce koji si mi povjerio, neka Duh Sveti preko mene dotakne svaku dušu koju si mi povjerio i oslobodi je od svega onoga što je priječi da bude potpuno tvoja i slobodna za tebe.

Ja svoju nadu polažem u Presveto Trojstvo i vjerujem da me nikada neće ostaviti!

Slava Bogu Ocu, slava Bogu Sinu, slava Bogu Duhu Svetom!
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vjeke vjekova. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er