MOLITVE

MOLITVA ZA UMORNU DUŠU Isuse, dovedi sve u meni u red

MOLITVA ZA UMORNU DUŠU Isuse, dovedi sve u meni u red Ponekad se osjećamo toliko iscrpljeni, da nam i najmanja obaveza predstavlja golemi teret. Preplavljuju nas nemir i osjećamo se kao da smo rastrgani na sve strane.

Terete koje smo u duhu mogli dijeliti s Isusom Kristom, opterećuju nas i tjeraju da se osjećamo umorno. Zašto se tako osjećamo? Kada nam Gospodin na duh položi neki teret (ondje, gdje ga možemo nositi) naše emocije i naš um uključeni su u taj napor, u mjeri u kojoj ne bi trebali biti. Duhovno nošenje tereta tada poprima vidove tjelesnosti i postaje zamorno. Prekomjerno razmišljamo i osjećamo sve ono, što bismo trebali nositi duhom.

Molitva za odvajanje duha i duše vrlo je jednostavna. Predlažemo da je sada izmolite, ako to još nikada niste učinili. Čak i ako je zasad još ne shvaćate u potpunosti, neće vam naškoditi, naprotiv, vašu će premorenu dušu opustiti i donijeti joj slobodu.

MOLITVA ZA ODVAJANJE DUHA I DUŠE

Vezani članci

“Gospodine Isuse, neka Tvoj mač istine prodre u mene dijeleći funkcije moje duše i duha. Umiri mi um i utišaj emocije. Progovori mirom mome duhu. Dovedi sve u meni u red. Okončaj u meni tu borbu između uma i osjećajâ. Odijeli funkcije moje duše i duha, kako bi mome umu mogao dati problem o kojemu treba razmisliti i pobuditi mi osjećaje, a da mi duh pritom bude u miru; ili položiti teret na moj duh, a da mi srce i um pritom ostanu nepomućeni. Ne moram više biti rastrgan(a) na sve strane. Hvala Ti, Isuse.”

Ponovite molitvu više puta, kada god se osjećate umorno i iscrpljeno. Bog ju je čuo i prvi put, no ponavljanje je važno da bi ju naše unutarnje biće u potpunosti usvojilo, a mi se ispunili mirom Isusa Krista.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er