SVIJETVIJESTI

Italija bilježi veliki porast oporavljenih osoba

Italija je zabilježila više od osam tisuća oporavljenih od koronavirusa u protekla 24 sata, pokazuju novi podaci talijanske Civilne zaštite. Međutim, ponovo je porastao broj preminulih, posebno u Lombardiji.Proteklog dana u Italiji je preminulo još 369 osoba od posljedica zaraze koronavirusom, od čega čak 222 osobe u Lombardiji, što je dramatično povećanje u odnosu na prethodne dane, javlja La Repubblica. Podsjetimo, jučer je Italija zabilježila 236 smrtih slučajeva, a dan ranije 195.

Međutim, i kada je riječ o velikom broju oporavljenih, zdravstveni radnici podsjećaju kako se nisu svi oporavili tokom jučerašnjeg dana.

“Veliki broj oporavljenih, u odnosu na jučer, prijavljen je zbog ažuriranja podataka i odnosi se na izliječene u prethodnim danima, a ne samo jučer”, upozorile su zdravstvene vlasti iz Lombardije.

Italija je u protekla 24 sata prijavila 1.444 novozaraženih koronavirusom, što je više u odnosu na jučer kada je zabilježeno 1.075 novih infekcija. Najviše novozaraženih je i dalje u regiji Lombardija, a među ostalim najviše pogođenim regijama su Pijemont, Emilia-Romagna, Veneto i Toskana.

Medicinsko osoblje u Italiji do danas je testiralo na koronavirus 2.310.929 osoba, od čega njih 64.263 u protekla 24 sata. U ovoj zemlji zbog posljedica obolijevanja od COVID-19 hospitalizirano je ukupno 15.769 osoba, a na intenzivnoj njezi trenutno se nalazi 1.333 osoba.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er