VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Postoji li Gospin kip u tvom domu?

Kad je Mala Terezija izgubila svoju majku, upala je u veliku tugu. Ništa ju nije moglo izvući iz tog teškog stanja. Dugo je patila u tišini. No, jednog dana dogodilo se malo čudo. Naime, Gospin kip koji se nalazio u njihovoj obiteljskoj kući, iznad ognjišta, najednom se bezazleno osmjehnuo Maloj Tereziji.

Taj kip je kasnije i dobio naziv „Djevica od Smiješka“, a dobio ga je Terezijin otac kao dar neposredno prije svoje ženidbe. Kip se uvijek nalazio u njihovoj kući, pa kad bi se god obitelj selila, kip su obvezno nosili sa sobom. Taj kip je na kraju završio u karmelskom samostanu, gdje su boravile Mala Terezija i druge sestre.

Upravo je Mala Terezija često sestrama s radošću govorila kako je po tome kipu dobila i brojne druge milosti. Dovoljan je bio  samoj jedan Gospin kip, dovoljan je bio samo jedan Gospin smiješak da ona ozdravi.

Imaju li kršćani danas uopće Gospin kip u svojim kućama? U svakoj bi crkvi trebao stajati Gospin kip, zato što je Marija Majka Crkve. Kad sam nedavno ovdje, u Zürichu, upitao svoje krizmanike imaju li Gospin kip u svojoj kući, mnogi su rekli da nemaju. Čuvši to, bio sam uistinu žalostan i rekao sam im neka ga što prije nabave. Svi bi kršćani morali u svome domu imati Gospin kip! Ako ga trenutno slučajno nemaš, kupi ga, dragi kršćanine! Učini to! Hitno kupi Marijin kip! Osim što je Majka Crkve, Marija je ujedno i Majka obitelji. Marija je i Majka tvoje obitelji.

Vezani članci

fra Goran Azinović, ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ –Radio Mir Međugorje

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er