CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Duge borbe Padre Pija s đavlom: “Čuo sam udarac koji me protresao od glave do pete”

Đavao je uvijek napadao, često nasilno, svetog fratra iz Pietralcine, koji je uvijek izlazio blijed i umoran. Evo priče o neobjavljenoj i uznemirujućoj epizodi. Njegova je vjera bila toliko jaka da nikada nije odustajao, naprotiv. Borba Padre Pija je bila stalna, ali nažalost, nisu uvijek svi vjerovali u njega.

Borbe sv. Padre Pija sa sotonom

Mnogo je priča koje se tiču ​​najintenzivnijih trenutaka života Padre Pija iz Pietrelcine. Posebno oni koji govore o njegovoj borbi protiv đavla. Vrlo često, i gotovo uvijek u isto vrijeme, iz njegove ćelije dopirala je buka kojoj nitko, osim svetog fratra, nije mogao razumjeti razlog. Padre Pio također je spominjan nekoliko puta, gotovo kao da je on sam imao “zadovoljstvo” stvarati ili proizvoditi te zvukove. No, malo je tko vjerovao da je upravo ta buka posljedica Padre Pijeve borbe sa Sotonom.

Buka i zamke Sotone

Vezani članci

Stariji fratri posebno su željeli provjeriti “pravu prirodu tih zvukova”. Tako je gvardijan samostana San Giovanni Rotonda u to vrijeme, otac Paolino da Casacalenda, rekao: “Otišao sam u sobu Padre Pija i, bio sam smiješan, rekao sam ocu da ću, budući da sam bio s njim, ostati u vrijeme večere u njegovoj sobi da vidim ima li vrag hrabrosti doći u mojoj prisutnosti.” Svojevrsni izazov, također prema Padre Piju. No, priča se nastavlja: “Padre Pio, smiješeći se, odvratio me od toga, rekavši da se jako nada da se taj događaj te večeri neće dogoditi. Ali izdržao sam i ostao. U jednom trenutku sam mu rekao: “Vidiš? Zasad se ništa nije dogodilo, ali neću ići na večeru ako braća prije toga ne napuste blagovaonicu.” I tako je i bilo”.

Otac gvardijan: “Čuo sam tup udarac” Priča o Ocu Čuvaru također je način da ljudi shvate da je đavao imao neku vrstu “nedovršenog posla” s Padre Piom. Ali bilo je dovoljno odmaknuti se od fratarove sobe, da otac gvardijan ponovno počne čuti one zvukove koji su mu bili opisani: “Čim sam sišao s prve stepenice, odmah sam začuo strahovit udarac koji je, prvi put za mene, prodrmao me od glave do pete.

Kao raketa stigao sam do Padrove sobe, pun žaljenja jer nisam očekivao tako iznenadan udarac i bio sam jako uzrujana kad sam ga zatekao vrlo blijeda kao što se uvijek događalo. Primijetio sam da je znoj jako obilan i da sve odgovara onome što mi je rečeno. Sotona je prošao tuda” – kaže.

Borba s kojom se mogao suočiti samo živi svetac poput Padre Pija. Ali bilo je mnogo onih koji mu nisu vjerovali, čak ni u njegovom samostanu. I vrag je to dobro znao. Zbog toga je odlučio da ga uvijek napada u ćeliji i uvijek u isto vrijeme.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er