BiHVIJESTI

Dodik: Komšić je drugi bošnjački član Predsjedništva, na hrvatska područja ne smije niti ući

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni kako u Sarajevu u kontinuitetu živi mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko, a sve s ciljem majorizacije Republike Srpske i njenog svođenja na praznu ljušturu.

Na pitanje Srne za komentar na negativne poruke koji stižu iz Sarajeva nakon posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, Dodik je istaknuo da je ta mržnja okrenuta prema svemu što je vezano za Srbe u cjelini, pogotovo u Srpskoj i Srbiji, njihovu suradnju i mogućnost da realiziraju veoma važne projekte.

“To osjetim svaki put kada odem u Sarajevo i kada imam obveze kao srpski član Predsjedništva BiH. Oni su toliko ostrašćeni u tom pogledu i veoma uvezani i ujedinjeni. Tu nema razlike između SDA, SDP-a, Komšića ili bilo koga tamo. Svi sviraju isti instrument mržnje prema Srbima i Republici Srpskoj u nastojanju da iskoriste međunarodnu privrženost njima, istu onu od koje su bili podržani i tijekom rata”, istakao je Dodik.

Što se tiče Komšića i njegovih izjava povodom Vučićeve posjete Banja Luci, Dodik je rekao kako su to njegovi politički i djetinjasti pokušaji da izlazi u javnost sa nekim navodno “velikim hipotezama geopolitičkog karaktera” svakako spada u političku glupost novijeg vremena u BiH.

“On ni ne može ništa drugo nego samo da se duri i pokušava da svoju nemoć iskaže jakim riječima mržnje i napada na Srbe, Srpsku, Srbiju, Rusiju i bilo koga drugog za što on ocijeni da bi mogao dobiti pljesak o nekih zapadnjaka koji su ga vjerovatno ohrabrili da tako nešto čini”, rekao je Dodik.

On je zaključio kako o Komšićevom legitimitetu i ne vrijedi uopće govoriti jer je to naprosto čovjek koji se lažno predstavlja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, a u biti ne smije ući niti u jednu općinu sa hrvatskom većinom.

“Komšić je drugi bošnjački član Predsjedništva i razumljivo je zašto legitimni politički predstavnici Hrvata u BiH zaobilaze i Predsjedništvo i sve institucije gdje god se on pojavljauje kao lažno kukavičije jaje podmetnuto Hrvatima”, istakao je Dodik, podsjetivši kako se Komšić još u ratu hvalio borbom protiv Srba za što je dobio muslimanskog “Zlatnog ljiljana”.

I nakon ovakve priče ostaje samo nejasno zašto je SNSD podržao Selmu Cikotića za ministra sigurnosti? Lijepo bi bilo dobiti odgovor i na to pitanje.

www.medjugorje-news.com/rtv-hb.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er