SVIJET

DOBRE VIJESTI Britanija i Izrael kreću prema potpunom otvaranju nakon primjene cjepiva krajem studenog 2020 s masovnim cijepljenjem.

DOBRE VIJESTI Dok balkanskim zemljama i u ostatku Europe prijeti 3. val, Boris Johnson (Britanija) i Benjamin Netenjahu (Izrael) krenuli su u masovno cijepljenje krajem studenog 2020.

Pošto se radi o jakim zemljama s vlastitim razvojima cjepiva, Velika Britanija i Izrael su krenuli u masovna cijepljenja. Statistički i matematički gledano ovaj val zaraze s nekim sojevima se nije na njima odrazio u smislu porasta kao kod nas. Već naprotiv, njihova statistika kaže da broj oboljelih je i dalje u padu, dok kod Europe ide u porastu.

Pustimo čipiranje i ostale nebuloze oko cjepiva. Moramo prihvatiti tu činjenicu da je kod UK i Izraela opadanje broja oboljelih jer uspješno su cijepili preko 50% stanovništva. U susjedstvu Srbija prednjači po broju cijepljenih, ali su oni krenuli malo kasnije neg UK i Izrael, pa ne možemo očekivati veći uspjeh u ovom vremenu, tek za 30 do 45 dana će se odraziti procijepljenost koju su u Srbiji primjenuli početkom veljače.

Kako navodi srpski epidemiolog Predrag Kon, odraz loših rezultata cijepljenja jest što su se stariji od 65 godina cijepili u Srbiji, a ti stariji se ne kreću ili se slabo kreću u javnom prostoru. Cijepivo će pokazati učinak tek kad bude se mlađa populacija cijepila, kao što smo svjedoci onog što se događa u Velikoj Britaniji i Izraelu.

Premijer Velike Britanije Boris Johnson prije 20 dana je naveo da UK više neće u Lockdown te da postepeno otvaraju prema polovini srpnja kada će se sve restrikcije ukinuti jer smatraju da će do srpnja steći kolektivni imunitet. Ta vijest koju je Boris Johnson naveo u parlamentu je pokrenulo lavinu rezervacija ljetovanja diljem svijeta. Tako da Dubrovačka turistička zajednica najavljiva pojačane rezervacije Britanaca na Dubrovačkom području.

Statistički podaci po aktivnim slučajevima UK:

1.1.2021 Aktivnih 1 240 000

1.2.2021 Aktivnih 1 960 000

1.3.2021 Aktivnih 1 099 000

Statistički podaci po aktivnim slučajevima Izrael:

1.1.2021 Aktivnih 45 240

1.2.2021 Aktivnih 74 222

1.3. 2021 Aktivnih 38 348

Moramo naglasiti da od prvog cijepiva do imuniteta je potrebno 45 dana.

Malo po malo virus gubi bitku i svakako se vidi svijetlo na kraju tunela. Pustimo eksperte da rade svoje, mi kao obični laici ne možemo komentirati cijepivo tipa poput mikročipiranja itd.

Izvor statističkih podataka: Worldmeters.info

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button