SVJEDOČANSTVA

Čudesno svjedočanstvo o muslimanu koji je postao svećenik – roditelji su mu uskraćivali hranu!

Mladi musliman prima vrlo snažan poziv, u potpunoj suprotnosti s okolinom oko sebe. Njegova priča pokazuje da pred Gospodinovim pozivom ne postoji nikakva zapreka koja bi izdržala. Od tog trenutka, naime, mladić se na svom putu vjere susreo s brojnim preprekama koje ga, međutim, nisu zaustavile. U nastavku je njegovo čudesno svjedočanstvo!

Idris Moses rođen je u muslimanskoj obitelji, prije svega u regiji razorenoj dramom koju su izazvali islamski teroristi Boko Harama. Točnije, rođen je u Mararrabi, u državi Taraba, u sjeveroistočnoj Nigeriji, regiji koja je godinama bila poprište nasilnih napada na kršćane, posebice onih koje su izvodili Boko Haram i druge slične islamističke skupine Kako je sazrijevao vaš nevjerojatan izbor? Od 14. godine nadalje njegov izbor je jasan i potpuno protiv trenda onoga što se svakodnevno događa oko njega. Odnosno nasljedovanja Isusa Krista.

Sve je počelo u prosincu 2004. godine. Tog posebnog datuma mladić je prodavao kruh izvan katoličke župe i od tog trenutka na snažan način počinje njegovo obraćenje Katoličkoj Crkvi. Taj dan je bio poseban, poziv na njegov poziv snažno se pojavio u dječakovom srcu, iako je sve što se događalo izvan njega išlo u sasvim suprotnom smjeru. Shvaćao je da bi to bio njegov put, iako je dobro znao da će se suočiti s teškim poteškoćama i patnjama, koje bi čak dovele u opasnost i njegov život. Svećenik je ispričao svoje iskustvo: “Bio sam sretan jer je crkva bila daleko od kuće i moji roditelji nisu znali da sam se posvetio ovom putu vjere sve dok nisam postao katekumen“, rekao je mladi redovnik.

Zapravo, njegovim roditeljima i njegovoj obitelji uopće nije bilo lako prihvatiti njegov izbor prelaska na katoličanstvo. Bio je to zapravo njihov sin jedinac. “Kad je moja obitelj shvatila da sam išao u crkvu, svaki put kad sam odatle išao kući dobio sam batine od ljudi iz moje obitelji. Izgubio sam sve prijatelje, a majka me nekoliko dana držala bez hrane”, goruće je svjedočanstvo dječaka. Međutim, s vremenom su roditelji počeli u svojim srcima prihvaćati odluku svog dječaka.

Jednog je dana, na primjer, jedan od susjeda njegove obitelji predložio da njegov otac odvede dječaka u rudarski zatvor. Mladić se spasio i pobjegao kumovoj kući. Međutim, potonjem je prijetilo uhićenje. U tom trenutku intervenirao je župnik, otac Kieran Danfulani, koji je uspio olakšati prijevoz dječaka iz njegovog rodnog grada, te ga upisati u malo sjemenište Presvetog Srca Isusova u Jalingu. Sve dok 2012. nije stekao diplomu. Odlučio je nastaviti svoju formaciju za svete redove, ušavši u veliko sjemenište. Đakonom je postao 18. srpnja 2021. godine.

Tako je otac Idris Moses Gwanube zaređen za svećenika u Nigeriji 25. veljače 2022. Najveće iznenađenje, ali i simbol ljubavi prema Gospodinu koja nadilazi sve životne poteškoće, došlo je na dan njegova ređenja. Baš kad se spremao dati Bogu svoje životno obećanje, okrenuo se i vidio da su dvije posebne osobe prisutne na ređenju: njegovi roditelji. “Bio sam sretan što su mi roditelji došli na ređenje”, komentirao je kasnije taj nesvakidašnji trenutak. “Sve moje žrtve nisu bile uzaludne.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er