VJERA I DUHOVNOST

Benedikt XVI. je u privatnom pismu prorekao tragični događaj

Ogromna patnja koju je papa Benedikt XVI. davno predvidio, i to na način koji se ne može ne smatrati iznenađujućim, s obzirom na ono što se kasnije dogodilo. Bolni progon ući će u povijest kao primjer čemu su kršćani izloženi u ovom povijesnom razdoblju.

Spasila ga je vjera, priznaje kardinal u tekstu koji je sada postao dragocjeno svjedočanstvo o progonima na koje su kršćani osuđeni i u zemljama koje spadaju među zapadne. No, bilo je i nešto dalje, pohranjeno u dubini njegova srca, što je kardinalu omogućilo da proživi svoje dramatično iskustvo u svjetlu božanske milosti i prisutnosti. Sam kardinal Pell je zapravo dobio, crno na bijelo, pravo proročanstvo o tome što će mu se dogoditi. Potpisao ga je nitko drugi nego Benedikt XVI.

Otkrio je to tijekom 2022. godine u Rimu, tijekom konferencije sazvane u hodnicima Senata Republike, predstavljajući svoju knjigu nakon izlaska iz australskog zatvora u kojem je bio zatvoren 404 dana, blizak teroristima i ubojicama, bez počinjenog zločina. Stigla je i misteriozna fotokopija pisma iz Vatikana, bez potpisa”, rekao je kardinal. Tekst koji je za njega bio “vrlo ohrabrujući”, u kojem je objašnjeno da sam “u ovom teškom trenutku, zauvijek, ostao uz nju svojim molitvama i svojom duhovnom potporom”. Autor tog misterioznog pisma bio je sam Ratzinger.

U tom je tekstu papa emeritus rekao da mu je žao čim je stigla prva osuda, ali je dodao i detalj koji kardinalu sigurno nije promakao jer je govorio o svom životu i koliko će uskoro patiti. “Pomogli ste Katoličkoj crkvi u Australiji da izađe iz destruktivnog liberalizma, vodeći je ponovno prema dubini i ljepoti katoličke vjere… Bojim se da ćete sada također morati platiti za svoju nepokolebljivu katoličnost, ali na ovaj način ćete biti vrlo blizu Gospodinu”, bile su Ratzingerove riječi.

Vezani članci

Pismo, u najmanju ruku šokantno, završilo je obećanjem o “stalnoj bliskosti u molitvi”. “To je pismo bilo od Benedikta XVI.”, rekao je Pell prisutnima tijekom predstavljanja knjige, koji su ostali bez daha. Zapravo, te su se činjenice događale jedna za drugom, bolno. Zatvorski dani koje je proživio australski kardinal George Pell, prefekt emeritus Tajništva za gospodarstvo, bili su dugi i bolni zbog optužbi za zlostavljanje koje su se na kraju pokazale potpuno neutemeljenima, a time i klevetničkim. Dani u kojima je kardinal, svjestan svoje nevinosti, živio u dubokoj meditaciji i molitvi, kao i uronjen u pisanje memoara nedavno objavljenih u Italiji pod naslovom “Dnevnik zatvora”.

No, svijest da ga Gospodin nikada nije napustio, osnažena riječima Benedikta XVI., pratila ga je cijelo vrijeme, dopuštajući mu da pruži vrlo snažno svjedočanstvo o tihom i sitnom progonu koji su danas, u različitim oblicima od prošlosti, kršćani nažalost također živi na zapadu. “Ne smijemo prestati govoriti što mislimo o sukobima između tradicije Crkve i aktualnih događaja, kaosa koji je danas nanijet Zapadu”, riječi su Pella. “Oni koji se zalažu za sekularizaciju su razarači”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er