FILM/TV

5 snažnih citata iz novog filma ‘Padre Pio’ koje će vas ohrabriti

Danas izlazi dugo očekivani film “Padre Pio”, redatelja i scenarista Abela Ferrare, sa Shiom LaBeoufom u glavnoj ulozi.

Film nam uvid u život toliko voljenog sveca tijekom njegovih ranih 20-ih godina, kada je proživljavao mnogo patnje, zbunjenosti i, iznad svega, strasti za Kristom. No, paralelno s Pijevom vlastitom mukom, svjedočimo i stvarnoj patnji mještana sela u kojem se nalazio svečev samostan. Možemo vidjeti njihovu bol u pokušaju da se nose s posljedicama Prvog svjetskog rata, kada je bilo mnogo gladi, gubitaka ljudskih života i snažne želje za promjenom i klasnom jednakošću.

Film je sam po sebi vizualno remek-djelo, a budući da govori o životu tako štovanog — ali ponekad izmučenog — sveca, pun je smislenih poruka koje možemo koristiti u svojim životima. Dakle, bez odavanja priče, odabrali smo nekoliko dojmljivih citata o kojima možete razmišljati kada se nosite s vlastitim patnjama i iskušenjima.

Padre Pio moli se Bogu dok ide u svoj novi samostan: Dat ćeš mi što trebam, znam da nećeš odbiti.”

Padre Pio razgovara s nepokajničkim čovjekom u ispovjedaonici koji se pita postoji li pakao: Ne znaš postoji li pakao? Hoćeš kad stigneš tamo!”

Kad Padre Pio sjedne pokraj čovjeka na podu, koji ne može hodati sa zavijenim nogama, prije nego što ga blagoslovi, kaže mu (čovjek nakon toga ustaje i hoda): Imaj hrabrosti učiniti ono što čuješ.”

Padre Pio daje najbolji savjet: Ako podignete svoj duh u molitvi, Gospodin će vam pokazati naum koji ima za vas.”

I iako ovaj posljednji citat nije od sv. Padre Pija, još uvijek je snažan. Pobožni postolar u selu pokušava podsjetiti prijatelja na važnost njegovanja mira među podijeljenim susjedima:

Nema veće ljubavi od ove: život svoj dati za prijatelje svoje.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er