VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

4 neobična katolička pravila za koja vjerojatno nikada niste čuli

Jeste li čuli za ova katolička pravila?

U epizodi “The Catholic Talk Showa”, Ryan Scheel, otac Rich Pagano i Ryan DellaCrosse raspravljaju o “Najneobičnijim katoličkim pravilima za koja nikada niste čuli”.

1) Što se događa kada Papa umre? Bez suvremene medicine za potvrdu, morali su se uvjeriti da nije došlo do pogreške u proglašenju papinstva upražnjenim. “Kada je papa umro, jedan od rituala bio je da bi komornik uzeo srebrni čekić i tri puta udario papu po glavi”, kaže Scheel.

2) Možete jesti što? Tijekom korizme Jedinstvene odredbe diljem svijeta dopuštaju konzumaciju vodenih sisavaca petkom tijekom korizme. “Postoje određene životinje koje možete jesti, a za koje nikada ne biste pretpostavili da ih smijete jesti poput aligatora, kaže Scheel.

3) Samo određene žene mogu nositi bijelo za susret s Papom Tijekom papinskih audijencija postoji posebna privilegija koja uključuje pravila odijevanja. “Postoji samo sedam [sada osam] žena na svijetu kojima je dopušteno nositi bijelo kada se sastaju s papom”, objašnjava Scheel. Ova rijetka čast, poznata kao “privilege du blanc”, tradicionalno je rezervirana za određene katoličke kraljice i princeze.

4)“Mjesečev biskup” Evojedne zanimljivosti izvan ovoga svijeta – doslovno! Za mjesec je zadužen katolički biskup. Ovo bizarno pravilo potječe iz vremena kada su novootkriveni teritoriji potpadali pod biskupiju odakle je ekspedicija polazila. Budući da su misije Apollo pokrenute iz biskupije Orlando, “tehnički, biskup Orlanda je biskup Mjeseca”, otkriva Scheel.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er