CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

ZANIMLJIVO Snaga molitve izmjerena znanstvenim eksperimentom

Mozak jedne umiruće žene koja se nalazila u povezanosti s Bogom, razvio je snagu 55 puta jaču od zračenja radio stanice koja je odašiljala valove preko cijele zemaljske kugle! Kasnije smo, prilikom pokusa s jednim pacijentom koji je psovao, proklinjao Boga i na nedostojan način iskorištavao Božje ime, utvrdili skok kazaljke istog uređaja na 500 stupnjeva negativno.

Američki znanstvenik dr. N. J. Stowell, poznati istraživač prirode, bio je cinični ateist koji je vjerovao da Bog nije ništa drugo doli misaona predodžba ljudi. (To su njegove vlastite riječi!) Jednom prigodom Dr. N. J. Stowell odlučio se s grupom kolega za neuobičajeni eksperiment: izmjeriti dužinu i jačinu valova zračenja ljudskoga mozga umirućoj osobi.

Za taj eksperiment odabrali su jednu pacijenticu koja je patila od smrtonosnog raka mozga i u njenu sobu su postavili visoko osjetljiv prijemni uređaj. Taj uređaj je trebao pokazati što se u posljednjim minutama događa u njenom mozgu. Preko njenog kreveta postavili su sićušan mikrofon da bi eventualno čuli ako bi ona nešto govorila. Kazaljka na prijemnom aparatu u susjednoj sobi do bolesničke stajala je na 0, a mogla se pomicati za 500 jedinica na desno u pozitivnom smjeru vrednovanja i 500 jedinica na lijevo u smjeru negativnog vrednovanja. Ranije je tim uređajem izmjerena jedna emisija radio stanice koja je sa 50 kilovata u eter odašiljala poruku preko cijele zemaljske kugle. “Kod tog pokusa su utvrdili da se vrijednost pomakla na 9 jedinica pozitivnog mjerenja,” izvijestio je dr. N.J. Stowell.

Dok je petero znanstvenika čekalo u susjednoj sobi, iznenada su začuli kako se bolesnica započela moliti i slaviti Boga. Ona se molila tako iskreno i duboko Isusu Kristu da se trezveni znanstvenici, ganuti molitvom, nisu sramili svojih suza zaboravivši na prijemni aparat. Sve dok su iznenada začuli udaranje kazaljke o graničnik vrijednosti 500 jedinica pozitivno!

Znanstvenik je o tome rekao: ”Naše misli su jurile. Sada smo tehničkim mjerenjem prvi puta napravili ogromno otkriće: Mozak jedne umiruće žene koja se nalazila u povezanosti s Bogom, razvio je snagu 55 puta jaču od zračenja radio stanice koja je odašiljala valove preko cijele zemaljske kugle! Kasnije smo, prilikom pokusa s jednim pacijentom koji je psovao, proklinjao Boga i na nedostojan način iskorištavao Božje ime, utvrdili skok kazaljke istog uređaja na 500 stupnjeva negativno. Time smo došli na cilj našeg otkrića. Uspjelo nam je znanstvenim putem besprijekorno dokazati kako pozitivnu, tako i negativnu snagu riječi i molitve. U tom trenutku prestao je moj ateistički pogled na svijet i postao sam svjestan kako je smiješno bilo moje nevjerovanje.”

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er