CrkvaMeđugorjeMladifest 2020 MeđugorjeVijestivjera i duhovnost

Vatikan je dao pozitivnu ocjenu Međugorskom fenomenu

Misna slavlja predvodit će apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski koadjutor mons. Tomo Vukšić, provincijal Franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i mons. Henryk Hoser.

Vatikan pozitivno ocjenjuje međugorski fenomen, a vrlo je pozitivan je i nalaz posebne vatikanske komisije za Međugorje o ukazanjima, no na papi Franji je odluka kada će ga objaviti. Otkrio je to na početku 31. Mladifesta mons. Henryk Hoser, apostolski upravitelj župe Međugorje.

„Odnos Svete Stolice prema Međugorju vrlo je dobar i pozitivan, no Crkva radi polako i mirno. Možemo reći da se situacija stabilizira sve više, a tome će pridonijeti i dolazak novog biskupa mons. Petra Palića u Mostar“, rekao je mons. Henryk Hoser u subotu na konferenciji za novinare na početku ovogodišnjeg 31. Festivala mladih, koji će se održati u specifičnim okolnostima zbog pandemije i na koji neće moći kao i dosad doći deseci tisuća mladih iz 80-ak zemalja svijeta te će se pratiti internetskim i televizijskim prijenosima.

„Sastajemo se 31. put za Međunarodni festival mladih koji pripada pastoralu župe Međugorje, ali koji je ovoga puta temeljno drukčiji od drugih zbog panedmije koronavirusa koju mjesecima proživljavamo zajedno. Razmišljali smo ga potpuno otkazati, ali je prevladala ideja da ga održimo, s time da fundamentalno promijenimo njegov tijek. Fizička prisutnost će biti kao inače, a drukčija je virtualna dimenzija Mladifesta“, rekao je mons. Hoser o Mladifest u koji će se ove godine održati pod nazivom „Dođite i vidjet ćete“.

Te riječi, koje je Isus izgovorio kada je razgovarao s učenicima Ivana Krstitelja, izabrane su, kako je rekao mons. Hoser, jer odgovaraju fenomenu Međugorja.

„Već gotovo 40 godina vladaju kontroverze na temu Međugorja i one se odnose uglavnom na pitanje ukazanja. Riječ je ne samo o kontroverzama oko ukazanja, nego oko pastoralnog djelovanja, jer su neki gorljivi zagovornici, a neki su protiv i čak nam osporavaju pravovjernost. Odgovor je – dođite i vidite. I moći ćete svjedočiti o tome što ste vidjeli i doživjeli“, rekao je mons. Hoser, dodavši kako je lani došlo do velikog otvaranja prema Međugorju nakon omogućavanja biskupima, svećenicima i redovnicima da organiziraju hodočašća u Međugorje.

Misna slavlja predvodit će apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski koadjutor mons. Tomo Vukšić, provincijal Franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i mons. Henryk Hoser.

www.medjugorje-news.com/vecernji.hr autor: Darko Pavičić

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close