CRKVAVIJESTI

VAL NAPADA NA CRKVE: Obezglavljen kip Isusa Krista

VAL NAPADA NA CRKVE: Obezglavljen kip Isusa Krista Tijekom noći s 2. na 3. svibnja, nepoznati vandali obezglavljen su kip Isusa Krista u Massachusettsu. Riječ je o kipu kraj crkve sv. Karla Boromejskog u Walthamu, u blizini Bostona.

Župnik Michael Nolan izjavio je: “Moguće je da je ovo napad na vjeru, izravniji napad na vjeru i ozbiljniji čin oskvrnuća”, a ne samo običan vandalizam. “Uznemirujuće je pomisliti da bi netko obezglavio kip”, rekla je župljanka Mary Darcy.

Otac Nolan ističe kako je ovo drugi napad na sakralne objekte u Walthamu ove godine, nakon što je na Veliki petak netko zapalio jednu napuštenu kapelu.

Ovaj incident, međutim, samo je najnoviji u nizu napada na crkve u SAD-u.

Podsjetimo, u Los Angelesu je u noći s 20. na 21. travnja oštetećen mural Majke Božje Guadalupske. Župa u kojoj se vandalizam dogodio prošlog je tjedna održala molitvenu službu ispred oštećenog murala na kojoj su sudionici molili krunicu i pjevali marijanske himne, te zamolili za donacije kako bi se obnovile pločice na muralu. Objavljeno je kako će nakon obnove mural biti zaštićen pleksiglasom kako bi bio zaštićen od mogućih novih pokušaja oštećenja.

Podsjetimo, Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država ukazala je na porast vandalizacije crkvenih objekata u Americi, navodeći više od 67 incidenata koji su se dogodili od svibnja 2020. godine.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er