CRKVAVIJESTI

Novi napad na katolike: U Los Angelesu oštetećen mural Majke Božje Guadalupske

Novi napad na katolike: U Los Angelesu oštetećen mural Majke Božje Guadalupske Župa u kojoj se vandalizam dogodio prošlog je tjedna održala molitvenu službu ispred oštećenog murala na kojoj su sudionici molili krunicu i pjevali marijanske himne.

Maskirani muškarac prošlog je tjedna čekićem oštetio mural posvećen Majci Božjoj Guadalupskoj u župi u Los Angelesu, prenosi CNA.

“Gospina slika na aveniji Cedros teško je oštećena. Ovo je jedan od najtužnijih trenutaka za našu župu.”, piše na webstranici katoličke crkve svete Elizabete Mađarske koja se nalazi u četvrti Van Nuys.

Sigurnosna kamera snimila je muškarca kako 13 puta udara 35 godina star mural u noći s 20. na 21. travnja, objavljeno je na župnoj stranici.

Ovaj vandalski čin prozvali su svetogrđem protiv Blažene Djevice Marije, te zamolili za donacije kako bi se obnovile pločice na muralu. Objavljeno je kako će nakon obnove mural biti zaštićen pleksiglasom kako bi bio zaštićen od mogućih novih pokušaja oštećenja.

Vezani članci

“Za mene je ovo kao da to netko čini vlastitoj majci”, kazala je sestra Angelie Marie Inoferio, ravnateljica škole svete Elizabete.

“Ne možemo suditi što je uistinu u osobi koja je to učinila, možda je riječ o kriku za pomoć, dodala je sestra, kazavši da će se moliti za obraćenje počinitelja.

Župa u kojoj se vandalizam dogodio prošlog je tjedna održala molitvenu službu ispred oštećenog murala na kojoj su sudionici molili krunicu i pjevali marijanske himne.

Ovaj incident jedan je u nizu sličnih događaja u župama u Kaliforniji, prenosi CNA. Tijekom vikenda 17. i 18. travnja vandalizirana su tri kipa ispred crkve svete krunice u mjestu Woodland, dok je u župi svetog Ivana Marije Vianneyja kip Djevice Marije u Rancho Cordovi pošaran crnom bojom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er