MEĐUGORJE

U Međugorju zadnjih par dana Španjolci, Poljaci i Irci. Čvrsta odluka hodočasnika!

U Međugorju zadnjih par dana pristižu Španjolci, Poljaci i Irci. Ne radi se o velikim grupama, ali radi se o skupinama do 30 eventualno 40 hodočasnika. U razgovoru s njima, već su prijašnjih godina pristizali na hodočašće u Međugorje, pa tako i ove godine koje im je sasvim drugačije od prijašnjih hodočašća.

Kako su restriktirani ulazi u BiH kao i mnoge nebuloze koje prepisuju naše vlade, pa i vlade zemalja iz kojih hodočasnici stižu u Međugorje, ipak su se ove grupe odlučile hodočastiti u Međugorje. Bez obzira na posljedice koje će imati kad se vrate iz BiH. Neke od njih će čekati ponovno testiranje na Covid19, a neki će morati provesti 14 dana u samoizolaciji pri povratku.

U razgovoru s hodočasnicima, PCR test u Poljskoj košta 25 €ur, dok je u Španjolskoj oko 100 €ur. Naravno, pored troškova samog hodočašća nametnuti su im i troškovi PCR testa, ali to ih nije nikako spriječilo da posjete Međugorje. Mnogi od njih su nam kazali da su došli moliti za sebe, svoju obitelj i za prestanak pandemije u svijetu. Nadamo se da će im se molitve uslišiti i da ćemo na ovo vrijeme gledati kao opomenu za čovječanstvo da je ljudski život vrijedan i da ne može dalje bez Boga. Ratovi, pobačaji, eksperimentiranja s virusima, umjetna inteligencija,uništavanja okoliša i razni projekti moćnika upravo je ono što se kosi s moralnošću čovjeka i samog Boga, pa se onda čudimo zašto nam se događaju ovakve stvari.

Možda je odgovor prirode na naš neposluh ili Božja opomena da se pojedinci ne igraju s ulogom Boga koji pokušavaju promjenuti DNA života i čitave zemaljske kugle godinama. Bilo kako bilo, mi kao ljudi se moramo svakako promijenuti. Ne trebamo se plašiti ove pandemije, već je trebamo prihvatiti takvu kakva jeste, te živjeti s njom. Vjera u Boga i nemamo se čega plašiti kao ni ovi hodočasnici koji su pristigli nama u Međugorje. Upravo s vjerom su prekoračili sve strahove i danas su tu s nama, zajedno u molitvama.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er