VJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo svećenika: Đavao je mučio Padre Pija još kao dijete

Sveti Padre Pio se nekoliko puta, protiv svoje volje, “susreo”, u različitim oblicima i u različitim likovima, s đavlom. Trpio je svakakve nevolje, ali je njegova vjera bila tako jaka i čvrsta da ga je uvijek uspio otjerati.

Neke priče nam potanko objašnjavaju što je sve od njega morao pretrpjeti tijekom života. Svetost fratra iz Pietrelcine bila je vidljiva od njegove nježne dječje dobi. Njegova pobožnost prema Bogu Ocu i Gospi nikada ga nisu iznevjerili, čak ni u najtežim trenucima njegova života, osobito tijekom maltretiranja koje je imao od Sotone.

Jedan od njegove braće, otac Agostino, zabilježio je u svom dnevniku i demonske muke koje je Padre Pio morao trpjeti i ekstazu koju je doživio. Ali ono što je svetog fratra mučilo bile su prije svega đavolske zamke. Maltretiranja i muke sveti fratar prolazio je od djetinjstva. Otac Agostino, dok je Padre Pio bio u samostanu Venafro, ispričao je, nekoliko puta, što je Padre Pio pretrpio: “Ekstazama su uvijek prethodila ili slijedila đavolska ukazanja”. Sve kako bi otac Pio popustio pred njegovim demonskim laskanjem: „Od početka [đavao] mu se ukazivao u liku ružne crne mačke. Drugi put u obliku golih mladih djevojaka koje razvratno plešu. Treći put, a da mu se nije ukazao, pljunuo ga je u lice. Četvrti put, čak i ne pojavivši se, mučio ga je zaglušujućom bukom. Peti put mu se ukazao u liku krvnika koji ga je bičevao. Šesti put u obliku raspela” – piše Fra Agostino.

Ali ono što je pogodilo većinu ovih zamki bilo je otkrivenje koje je sam Padre Pio dao jednoj od svojih duhovnih kćeri: “Sjećam se da se toliko čudovišta okupilo oko kolijevke da me prestraše i da sam vrištao” – rekao je. Đavao je, dakle, u budućem Padre Piju, još dok je bio dijete, prepoznao moguću prijetnju za njega: “Moja je majka ugasila svjetlo i tolika su mi se čudovišta približila pa sam plakao; upalio je lampu, a ja sam šutio jer su čudovišta nestala. Opet ga je isključila i opet sam počeo plakati zbog tih čudovišta – rekao je. Uistinu teški trenuci za svetog fratra koji, međutim, nikada nisu utjecali na njegovu veliku vjeru.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er