SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo: “Prije njegove molitve desetero moje djece umrlo je jedno za drugim malo poslije rođenja, a poslije njegove molitve sva djeca su mi ostala na životu.”

“Nekoliko dana poslije rodila sam zdravo dijete, sina Zlatana koji je i danas živ i ima svoju obitelj. Poslije njega rodila sam još dvije kćeri koje su također ostale na životu. Tu ja vidim prst Božji – po moćnoj molitvi dobrog. Prije njegove molitve desetero moje djece umrlo je jedno za drugim malo poslije rođenja, a poslije njegove molitve sva djeca su mi ostala na životu.”

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku prenosimo svjedočanstvo Matije Matijaševič:

Ja sam već starica, prešla 70 godina. Seljanka sam i udata za seljaka. Vjenčala sam se 1933. i dobila sina Stipu, koji je i danas živ i ima svoju obitelj. Rodila sam, inače, desetero djece i sva su mi djeca, Bogu hvala, krštena. Ali, iza prvijenca Stipe šestero mi je djece umrlo sve jedno za drugim. Živjeli bi po 3-4 dana i kao da bi ih zemlja progutala. Vidjevši me tužnu i žalosnu jedna, koja se udala u Makarsku, a sad je pokojna, savjetovala me da se obratim dobrom ocu Antiću koji je tada živio u velikom samostanu u Makarskoj. Bilo je to početkom jeseni 1941. Dođoh čovjeku Božjem na ispovijed i kažem mu svoju bol.

Prije njegove molitve desetero moje djece umrlo je jedno za drugim malo poslije rođenja, a poslije njegove molitve sva djeca su mi ostala na životu.

On mi među  ostalim reče da donesem dječju robicu na blagoslov. Donijela sam tri komadić. On je blagoslovio i molio. Nekoliko dana poslije rodila sam zdravo dijete, sina Zlatana koji je i danas živ i ima svoju obitelj. Poslije njega rodila sam još dvije kćeri koje su također ostale na životu. Tu ja vidim prst Božji – po moćnoj molitvi dobrog. Prije njegove molitve desetero moje djece umrlo je jedno za drugim malo poslije rođenja, a poslije njegove molitve sva djeca su mi ostala na životu. Neka ga Bog proslavi kako na nebu tako i na zemlji! Zahvaljujem Božanskom Srcu Isusovu, Majci Božjoj te dobrom ocu Antiću na primljenim milostima.

Matija Matijaševič, žena Ivana, Bast kod Makarske

(“Dobri otac Antić” – glasilo vicepostulature sluge Božjeg fra Ante Antića / broj 3-4 Zagreb 1981.)

Izvor: Otac Ante Antić

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button