SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Svetac koji je napadan i prije rođenja: Majku Ivana Pavla II. liječnik je nagovarao na pobačaj, ona je odbila i tako ispunila mistični plan za svijet

Od silnog inzistiranja na pobačaj tada nerođenog budućeg papu Ivana Pavla II, Emilia Wojtila pala je u depresiju te odlučno potražila drugog liječnika

Prije više od sto godina, 18. svibnja, Emilia Wojtyla rodila je svog drugog sina Karola nakon teške i po život opasne trudnoće. Dijete je izraslo u svetog Ivana Pavla II.

U novoj knjizi objavljenoj u Poljskoj, Milene Kindziuk opisuje kako je majci sv. Ivana Pavla II. savjetovano da pobaci.

“Morala je birati između vlastitog života i života djeteta koje je nosila, ali njezina duboka vjera nije dopustila Emiliji da odabere abortus”, rekla je Kindziuk u intervjuu za ACI Stampa .

“Duboko u svom srcu morala je biti spremna na ovu žrtvu za bebu koju je nosila”, rekla je.

U svojoj knjizi „Emilia i Karol Wojtyla. Roditelji svetog Ivana Pavla II.”, Kindziuk navodi svjedočanstva primalje Tatarowe i izvještaje njezinih dviju prijateljica, Helene Szczepańske i Marije Kaczorowe, kao i sjećanja drugih stanovnika Wadowica. Oni su svjedočili da je  Emilia Wojtyla zbog pritiska bila depresivna jer je u pitanju bilo silno inzistiranje njenog prvog liječnika, dr. Jana Moskałe, da pobaci.

Također svjedoče da su su Emilia i Karol Wojtyla “odvažno odlučili da se, bez obzira na sve, rodi njihova začeta beba. I tako su počeli tražiti drugog liječnika.”

Na kraju su odabrali dr. Samuela Tauba, židovskog liječnika iz Krakova, koji se nakon Prvog svjetskog rata preselio u Wadowice.

“Emilijini prijatelji zadržali su sjećanja na taj posjet. Liječnik je potvrdio da zaista postoji opasnost od teških komplikacija tijekom poroda, uključujući Emilijinu smrt. Međutim, on nije predložio pobačaj”, rekla je Kindziuk.

“Emilia je imala lošu trudnoću: većinu vremena provodila je ležeći i još uvijek je imala manje snage nego inače”, rekla je.

Na dan rođenja, 18. svibnja 1920., “Emilia je ležala u svom stanu u ulici Kościelna, u dnevnoj sobi… u prisutnosti primalje”, objasnila je Kindziuk.

U isto vrijeme Karol stariji i njihov 13-godišnji sin Edmund izašli su oko 17 sati sudjelovati u molitvi u župnoj crkvi prekoputa gdje su pjevali Loretanske litanije Djevici Mariji, dodala je.

“Iz poruka znamo da je Emilia zamolila primalju da otvori prozor: htjela je da prvi zvuk koji njezin sin čuje bude pjesma u čast Mariji. Ukratko, Emilia Wojtyla rodila je sina, slušajući pjesmu Litanija iz Loreta”, rekla je.

Sv. Ivan Pavao II rekao je i svom osobnom tajniku Stanislawu Dziwiszu da je rođen u litanijama u čast Majke Božje, dodajući  i da je za papu izabran u isto doba dana kada je i rođen.

U Poljskoj su u svibnju službeno otvorene svete kauze roditelja sv. Ivana Pavla II. Karol, poručnika poljske vojske, i Emilie, školske učiteljice koji su se vjenčali u Krakowu 10. veljače 1906. Katolički par je rodio troje djece: Edmunda 1906.; Olgu, koja je umrla ubrzo nakon rođenja; i Karola 1920. godine.

Prije nego što je umrla od srčanog udara i zatajenja jetre 1929., Emilia je bila temelj vjere u kućanstvu. U trenutku njezine smrti, mladi Karol Wojtyla bio je mjesec dana od svog devetog rođendana.

S obzirom na to da je vrlo rano ostao bez majke ali i oca, spremno i odmah prihvaća Majku Mariju za svoju Majku, njoj se u potpunosti predaje. Ona ga štiti, brani i zagovara kod svog Sina. Sveti Ivan Pavao II. kao pravi sin i apostol Majke Marije u svom pontifikatu neprestano promiče pobožnost prema Presvetoj Djevici. Moli krunicu gdje god stigne, a geslo njegovog veličanstvenog papinstva koje je promjenilo svijet, glasilo je: Sav Tvoj Marijo, (Totus tuus Maria).

A da ništa od ovoga, pa ni borba s liječnikom za njegov život nije ‘slučajno’ Djevica Marija govori svećeniku don Stefanu Gobbiju objašnjavajući mu da je papa Ivan Pavao II. je “najveći dar, kojeg je moje Bezgrješno Srce izmolilo od Isusovog Srca za ova vaša vremena bolnog čišćenja.”

“To je moj Papa. Ja sam ga oblikovala. U svakom sam ga trenutku vodila na putu njegove osobne posvete vašoj nebeskoj Majci, kojim je on poslušno išao, sa sinovskim predanjem i s velikim povjerenjem. On je značajan dio mog Plana. On je Papa moga svjetla, koje je on ovih godina uspio proširiti u Crkvi i u svim dijelovima ovog čovječanstva kojemu se prijeti sa svih strana. Ja ga sama vodim na sve staze svijeta.

On me slijedi poslušnošću djeteta, hrabrošću apostola, žrtvom mučenika i sinovskim zanosom. Ovaj Papa je remek – djelo moje ljubavi i ima veliki zadatak da svima pokloni milost moje majčinske nježnosti.

Sada ga gledam s majčinskom strepnjom, dok moje Bezgrješno Srce ima biljeg duboke tjeskobe. Kolike opasnosti ga okružuju, kako su opasne zamke što mu ih moj Protivnik raspinje na putu! Oni koji mu rade o glavi uskoro će ostvariti svoj mračni naum. Već mu je blizu čas Kalvarije i njegove osobne žrtve,” rekla je.

Sveti Ivane Pavle II moli za nas i nerođene!

Vjera

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er