VJERA I DUHOVNOST

Što je sveti Mihael rekao Luciferu?

“Serviam” – u prijevodu, “Ja ću služiti” je brz i jednostavan moto kojeg svaki katolik može prihvatiti. Korištenje ovog gesla nadahnuto je pričom o svetom Mihaelu Arkanđelu i njegovoj borbi protiv palih anđela, i onome što je rekao Luciferu.

Kao što nam Sveto pismo govori: Sad je nastao rat na nebu, Mihael i njegovi anđeli bore se protiv zmaja… — Otkrivenje 12:7

Tradicionalno se vjeruje da je Sotona rekao Bogu: “Non serviam!” što znači: “Neću služiti!” Sotona je želio biti Bog – a ne služiti Bogu. Kada je sveti Mihael tome svjedočio, bio je ispunjen pravednim gnjevom na račun svog Stvoritelja, te se vjeruje da je uzviknuo: “Tko je kao Bog?!” Otuda i njegovo hebrejsko ime, Mikhaʾel, što znači Tko je kao Bog? To je retorički poklič – onaj koji znači: “Nitko nije kao Bog!”

Sotona se pobunio i izgubio svoje mjesto na nebu, ali Mihael je odlučio služiti Bogu i sada je princ nebeskih četa. Po ugledu na Arkanđelovo vjerno služenje Bogu, možemo reći “Serviam!” kada smo u iskušenju, ili obeshrabreni, ili svladani. “Serviam, Gospodine!” Reći Serviam! je brz i učinkovit način da se prisjetimo Onoga kome služimo. Također nas preorijentira da slijedimo Božju volju, posebno u trenucima kušnje, kao što je to činio sveti Mihael Arkanđeo.

Vezani članci

Nekoliko jutarnjih molitvi prinosa uključuje moto Serviam, tražeći od Boga da nam pomogne voljeti ga i vjerno mu služiti tijekom dana. Također možete zatražiti zagovor sv. Mihaela kroz molitvu ispod:

Sveti Mihaele Arkanđelu, Brani nas u boju. Budi nam zaštita od zloće i zamki đavolskih. Neka ga Bog ukori, ponizno molimo. A ti, o Kneže nebeskih četa, Božjom snagom, Baci u pakao Sotonu i sve zle duhove, Koji lutaju svijetom tražeći propast duša. Amen.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er