CRKVAVJERA I DUHOVNOST

SVETA FAUSTINA Isus mi je rekao: “Prije nego dođem kao Pravedni Sudac ovaj znak će se pojaviti na nebu….”

SVETA FAUSTINA Isus mi je rekao: “Prije nego dođem kao Pravedni Sudac ovaj znak će se pojaviti na nebu….” Drugi dolazak U kršćanstvu, drugi Kristov dolazak, drugi dolazak, koji se ponekad naziva i parusija, očekivani je Isusov povratak na Zemlju. Vjerovanje o drugom dolasku temelji se na proročanstvima koja se nalaze u kanonskim evanđeljima i u većini kršćanskih eshatologija. Kršćani općenito vjeruju da je očekivani događaj predviđen u biblijskim mesijanskim proročanstvima.

Isus kaže: „Napiši ovo: prije nego što dođem kao pravedni sudac, dolazim prvo kao kralj milosrđa

Sveta Faustina u svom dnevniku, Božansko milosrđe u mojoj duši, piše kako joj Isus otkriva kako će izgledati vrijeme pred Njegov drugi dolazak. Isus kaže: „Napiši ovo: prije nego što dođem kao pravedni sudac, dolazim prvo kao kralj milosrđa. Prije nego dođe dan pravde, ljudima će biti dat znak na nebu ove vrste: Sva svjetlost na nebu će se ugasiti, a po cijeloj će zemlji biti velika tama. Tada će se znak križa vidjeti na nebu, a iz otvora ruku i Spasiteljevih nogu prikovanih će izaći velika svjetla koja će neko vrijeme osvjetljavati zemlju. ” To će se dogoditi malo prije posljednjeg dana. ”

Sada smo u razdoblju Božjeg milosrđa. Nakon što razdoblje milosrđa prođe doći će razdoblje Božje pravde koje će predhoditi eri mira. Isus je rekao svetoj Faustini: „Neka se nijedan grešnik ne boji prići mi. U Faustininom dnevniku Isus poziva svakog od nas da se predamo Njegovu beskrajnom milosrđu, da se uzdamo u Njegovo suosjećanje i oproštenje. Velike milosti obećavaju se onima koji objavljuju Njegovo veliko milosrđe. ” (Dnevnik, 378) „Ja ću ih (velike grešnike) zaštititi na smrtnom času. Kao Moju vlastitu slavu. Pa čak i ako su grijesi duše mračni poput noći, kad se grešnik obrati Mome milosrđu, čini mi najveću hvalu i postaje slava Moje Muke. Kad duša hvali Moju dobrotu, Sotona drhti pred njom i bježi na dno pakla “(Dnevnik 741)”

Anđeo me odveo do paklenih provalija (…). Umrla bih na sam pogled na ta mučenja da me Božja svemoć nije podržala. Neka grešnik zna da će biti mučen cijelu vječnost, u onim osjetilima koja je iskoristio za grijeh. Pišem ovo po Božjoj zapovijedi, tako da nijedna duša ne može pronaći izgovor rekavši da nema pakla, ili da nitko tamo nikada nije bio, pa nitko ne može reći kako je to (…). Primijetila sam da postoji većina duša koje nisu vjerovale da pakao postoji. Kako strašno te duše tamo pate! ”.

isus

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er