MOLITVE

Molitva sv. Dominika za vrline pokore, čistoće, vjernosti i ljubavi

Molitva sv. Dominika za vrline pokore, čistoće, vjernosti i ljubavi

I. O veličanstveni sveti Dominik, ti ​​koji si bio uzor mrtvljenja i čistoće, kažnjavanjem nevinog tijela krhotinama, postovima i nadzorima, i čuvajući ljiljan svojeg djevištva, steknite nam milost u praksi pokore s velikodušnim srcem i neprestanim čišćenjem naših tijela i srca.

  • Oče naš, Zdravo Marijo, Slava

II. O veliki Svetac, koji je, uplašen božanskom ljubavlju, pronašao tvoju radost u molitvi i intimnoj zajednici s Bogom; pribaviti za nas da budemo vjerni u našim svakodnevnim molitvama, ljubiti našeg Gospodina gorljivo i promatrati njegove zapovijedi sa sve većom vjernosti.

  • Oče naš, Zdravo Marijo, Slava

III. O veličanstvenom svetom Dominiku, koji, ispunjen gorljivošću za spasenje duša, propovijedao je Evanđelje u sezoni i izvan sezone i utemeljio Red bratskih propovjednika da rade za obraćenje heretika i siromašnih grešnika, molite Bogu za nas, da nam dopusti da svima drago ljubimo svu našu braću i uvijek surađujemo, svojim molitvama i dobrim djelima, u posvećenju i vječnom spasu.

Vezani članci
  • Oče naš, Zdravo Marijo, Slava

V. Molite se za nas, Sveti Dominik,
R. Da bismo mogli biti dostojni Kristova obećanja.

Pomolimo se. Dajemo, molimo Tebe, Svemogući Bog, da nas koji smo opterećeni teretom naših grijeha može podići pokroviteljstvo blagoslovljenog Dominika Tvoje Ispovjednice. Kroz Krist, Gospodina našega. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker