VJERA I DUHOVNOSTMOLITVE

Moćna molitva pet prstiju

Molitva je razgovor s Bogom, a ne formula. Ipak, ponekad se služimo nekom metodom kako bismo osvježili našu molitvu. Možemo moliti psalme ili druge dijelove Svetoga Pisma (primjerice Očenaš ili 23. psalam), ili kao predložak primijeniti metodu OPZP (obožavanje, priznavanje, zahvaljivanje i prošnja). Ovo je molitva koju je sastavio papa Franjo (Jorge Mario Bergoglio) još dok je bio Argentinski biskup.

MOLITVA PET PRSTIJU:

1. Tvoj palac je najbliži tebi. Dakle, molitvu valja početi molitvom za tvoje najbliže. Njih se je najlakše sjetiti. Moliti za naše najmilije je, kako je i CS Lewis jednom rekao, “slatka dužnost.” (Molitva pet prstiju)

2. Sljedeći prst je kažiprst. Moli za one koji poučavaju, upućuju i liječe. To uključuje učitelje, liječnike i službenike. Oni trebaju podršku i mudrost pokazujući drugima ispravan pravac. Drži ih u svojim molitvama. (Molitva pet prstiju)

Molitva
Molitva 5 Prstiju Medjugorje News

3. Sljedeći prst je najviši, tj.. srednji prst. To nas podsjeća na naše vođe. Moli za predsjednika, vođe u poslovanju i industriji, i administraciji. Ti ljudi oblikuju naš narod i vodič su javnog mnijenja. Oni trebaju Božje vodstvo. (Molitva pet prstiju)

4. Četvrti prst je prstenjak. Iznenađujuće za mnoge je činjenica da je ovo naš najslabiji prst, što će svaki učitelj klavira posvjedočiti. Trebao bi nas podsjetiti da se molimo za one koji su slabi u nevolji ili boli. Oni trebaju naše molitve danju i noću. Za njih se moliti nikada ne možeš previše. (Molitva pet prstiju)

5. I na kraju dolazi najmanji prst. To je ono gdje bismo mi trebali biti u odnosu na Boga i druge ljude. Kao što Biblija kaže, “najmanji će biti najveći među vama.” Tvoj bi te mali prst trebao podsjetiti da moliš za sebe. Dok si se molio za ostale četiri grupe, tvoje su potrebe smještene u ispravnu perspektivu i tako ćeš moći moliti za sebe učinkovitije. (Molitva pet prstiju)

Amen.

Papa Franjo

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Back to top button