MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Snažna molitva u borbi s napastima

Svi mi redovito upadamo u iskušenja i suočavamo se s napastima kojima ne znamo odoljeti. Zbog toga se baš u trenutcima iskušenja i napasti trebamo obratiti Bogu i zatražiti Njegovu nadnaravnu pomoć. Naime, sami ne možemo prevladati napasti, ali u suradnji s Bogom nam ništa nije nemoguće. U nastavku donosimo kratku molitvu Tome Kempenca koja nam može biti od velike pomoći u borbi s napastima.

Toma Kempenac, poznat po svom duhovnom klasiku Nasljeduj Krista, prigodno je napisao kratku molitvu za takve situacije. Ova molitva izraz je naše želje da Bogu budemo vjerni u molitvi i da ga u sabranosti i miru posjetimo u molitvi. To nam može olakšati raspoloženje i pouzdati se u Boga koji ima moć pomoći da se molimo kako bismo trebali. 

Molitva

“Blagoslovljeno bilo, Gospodine, ime tvoje u vijeke što si htio da ova napast i nevolja dođu na mene! Ne mogu joj izmaknuti, nego se k tebi moram uteći da mi pomogneš i okreneš je meni na dobro. Gospodine, sad sam u neprilici i nije mi srcu dobro, sadašnja patnja snažno me muči. I sada, Oče dragi, što kazati? Sustignut sam u tjesnacu. Izbavi me iz ovoga časa. No, zato dođoh u ovaj čas, da se ti, kad budem vrlo ponižen, proslaviš, i ti me oslobodiš. Bilo ti milo, Gospodine, da me izbaviš. Ta što mogu ja, siromah, učiniti i kamo ću bez tebe? I ovoga puta, Gospodine, daj mi strpljivosti. Pomozi mi, Bože moj, i, koliko god me nevolja stisnulo, neću se bojati. A dotle, što reći? Gospodine, budi volja tvoja! Zaista sam zaslužio nevolju i tjeskobu. Moram stoga trpjeti: i kamo sreće da to bude strpljivo, dok oluja ne prođe i ne bude bolje. A kadra je, Svemogući, tvoja ruka ukloniti od mene ovu kušnju i ublažiti njezin napad, da ne bih sasvim podlegao, kao što si mi i prije često puta činio, Bože moj, milosrđe moje. I što je meni teže, to je tebi lakša ova promjena desnice Višnjega.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er