CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ŠAMAR SVETOG NIKOLE! SVI SU BILI ŠOKIRANI: Evo zašto je sveti Nikola ošamario čovjeka

Katolici 6. prosinca slave svetog Nikolu koji je u svijetu poznat kao darežljivi svetac koji djeci i siromašnima nosi darove. No, sveti Nikola nije bio samo milosrdan i darežljiv on je bio i stravstveni nasljedovatelj Isusa Krista čije bi nasljedovanje i danas bilo sablazan svijetu.

I dok svijet danas poziva na razno toleriranje grijeha očito je kako sveti Nikola u današnjem svijetu prepunom heretika, i ne bi dobro prošao, ali ne bi ni heretici. Naime, godine 325. car Konstantin sazvao je sve biskupe kako bi raspravljali o učenju heretika Ariana koji je tvrdio da Krist nije Bog, te je hulio na ime Isusovo, i negirao Sveto Trojstvo. Nikola, tada biskup nije više mogao slušati njegove hule, dignuo se sa stolice došao do heretika Arija i opalio mu šamar. U prostoriji je nastao muk, i biskupi su bili šokirani. Bilo je to tada nevjerojatno da biskup tako izgubi kontrolu i udari nekoga. I danas bi bilo. Biskupi su doveli Nikolu do Konstantina ali on ga nije htio kazniti iako je u to vrijeme zaslužio kaznu. Nikola je objasnio da nije mogao slušati da netko tako huli na Gospodina.

I dok najmlađi svetog Nikolu vole zbog njegove darežljivosti i milosrđa oni malo stariji na današnji trebali bi shvatiti cjelovitost života svetog Nikole, pogotovo u današnje vrijeme koje nas nekako ‘prisiljava’ da slušamo hule na Gospodina iz dana u dan.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er