VJERA I DUHOVNOST

Rupa na lubanji sv. Auberta- Jedna od najzanimljivijih relikvija koja je nastala iz neposluha sv. Mihaelu

Rupa na lubanji sv. Auberta- Jedna od najzanimljivijih relikvija koja je nastala iz neposluha sv. Mihaelu Nova knjiga, Sveti Mihael i sveti anđeli, oca Eugenea Soyera, donosi u prvi plan vrlo neobičan prikaz jedne od najzanimljivijih relikvija u posjedu Katoličke Crkve.

“U bazilici Saint Gervis, u sjevernom francuskom gradu Avranchesu, pohranjena je vrlo čudna relikvija. To je lubanja svetog Auberta, gradskog biskupa iz ranog osmog stoljeća.

Predaja nam govori da se uočljiva rupa na gornjoj desnoj strani lubanje, dovoljno velika da se može umetnuti ljudski palac, pripisuje svetom Mihaelu Arkanđelu, koji ga je, kako bi doslovno utisnuo u biskupov um zapovijed koju mu je dao u dva prethodna ukazanja, fizički ga bocnuo u glavu.

“Rukopis iz sedamnaestog stoljeća, koji su napisali bivši benediktinski čuvari relikvije i koji se čuva u Nacionalnoj knjižnici Francuske, opisuje sveti artefakt na sljedeći način: “Glava svetog Auberta, na kojoj se vidi rupa širine prsta, koju je primio po božanskom dopuštenju treći put kad mu se ukazao najslavniji arhanđel sveti Mihael,

zapovjedivši mu u ime Boga da sagradi crkvu u njegovo ime na ovoj gori Tombe; a ono što je sasvim izvanredno je da je poživio još petnaest godina, a da mu sveta rana nije uzrokovala probleme.’”

Vezani članci

Kakva je duboka, bogata, beskrajno fascinantna vjera katolicizma. Tko je čuo za ovo!

“Nakon što je ovo treće ukazanje ostavilo trajni znak na samoj osobi svetog Auberta”, nastavlja se u predgovoru, “sveti biskup je zapravo, pod hitno, dao izgraditi svetište svetog Mihaela na brdu Tombe prema zapovijedi.

Tijekom stoljeća, fizički izgled ovog otočkog svetišta evoluirao je u mnogo veličanstveniji i slavniji orijentir poznat danas, diljem svijeta, kao brdo svetog Mihaela”. Izgleda doista impresivno, kao i rupa na glavi biskupa.

rupa na lubanji biskupa

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er