VJERA I DUHOVNOST

Priča o papi koji je molio za pomoć iz čistilišta

Vladajući od 1198. do 1216., papa Inocent III. bio je jedan od najutjecajnijih i najvažnijih papi svog doba. Dao je Franji Asiškom i njegovoj maloj skupini sljedbenika dopuštenje da osnuju Red manje braće; sazvao je Četvrti lateranski sabor koji je, među ostalim, dogmatski definirao doktrinu transsupstancijacije; i organizirao je velike napore u borbi protiv krivovjerja u Europi i odbijanju napadačkih muslimanskih snaga.

Zatim je, nakon više od 18 godina pontifikata, iznenada umro. Ali to nije bilo posljednje što o njemu znamo. Kad kršćanin umre, vjeruju katolici, može otići ravno u raj ako mu nedostaje bilo kakva vremenska kazna zbog grijeha koje su počinili. Ali mnogi će kršćani prvo otići u čistilište, gdje se, milošću Isusa Krista, pročišćavaju i pripremaju za ulazak u prisutnost Boga.

Priča kaže da se na dan smrti pape Inocenta III., ili ubrzo nakon toga, ukazao sv. Lutgardi iz Aywièresa u Belgiji. Sveta Lutgarda se smatra jednom od velikih mističarki 13. stoljeća, poznata po svojim čudima, vizijama, levitaciji i posebno vještom učenju. Kad joj se papa Inocent ukazao, zahvalio joj je na njezinim molitvama tijekom njegova života, ali joj je objasnio da je u nevolji: nije otišao ravno u raj, već je bio u čistilištu, trpeći njegovu pročišćavajuću vatru za tri specifične pogreške koje je počinio tijekom svog života. život.

I očajnički je zamolio za pomoć: ” To je strašno; i trajat će stoljećima ako mi ne priskočiš u pomoć. U ime Marije, koja mi je priskrbila milost da ti se obratim, pomozi mi!” Zatim je nestao. S osjećajem hitnosti, sveta Lutgarda je brzo ispričala svojim redovnicama što je vidjela i pomolila se za njegovu dušu. Ne zaboravite moliti za svete duše u čistilištu!

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er