GLAZBAMEĐUGORJE

Prekrasna nova pjesma Darije Ramljak iz Međugorja koja ima posebnu i snažnu posvetu…

Mlada pjevačica iz Međugorja, Darija Ramljak, javnosti poznata iz glazbenog natjecanja u hrvatskom “The Voice” izdaje singl pod nazivom “Trebam te moj dobri anđele”, novi singl Darije je jako emotivan i ima posebnu posvetu.

Priča o ovoj pjesmi je jako zanimljiva. 

Naime, pjesmu je napisao i uglazbio Širokobriježanin Franjo Kraljević prije više od 10 godina te je poput vina stajala, sazrijevala i čekala priliku da dobije dostojan glas – anđeoski glas, anđeoskoj pjesmi, posvećenu anđelima. 

Sve je počelo krajem 2020 godine. 

Mladi aktivisti su mjesecima podizali svijest o važnosti obilježavanja patnje hrvatskog naroda u BiH. Jedan dan je članica aktivista Marija Pinjuh nazvala Franju koji ima bogatu glazbenu prošlost i postavila mu pitanje koje već godinama visi u zraku. 

“Franjo, možeš li nam pomoći…? Voljeli bismo imati jednu pjesmu koja bi bila posvećena našoj djeci ubijenoj u Domovinskom ratu i njihovim najbližima, posebno posvećenu djeci Viteza, naših osam anđela, a također svima onima koji se prepoznaju u pjesmi ili pronađu nadu i utjehu u njoj. Ta bi pjesma bila dar roditeljima i obiteljima djece da znaju da nisu sami, a još manje da su zaboravljeni”, rekla je Marija u telefonskom razgovoru.

darije

Bez puno razmišljanja Franjo je rekao: “Naravno, točnije, ja već imam pjesmu koju upravo namjeravamo snimiti Darija i ja, a mislim da tekst pjesme može utješiti one koji su neutješni zbog svih tragedija koje ste naveli i senzibilizirati mnoga druga srca…”.

Darije je vrlo rado pristala na glabenu suradnju i sve se posložilo.

“Imamo Franju Kraljevića, Imamo Dariju Ramljak, imamo predivnu pjesmu, a sada je vrijeme pronaći sponzora koji će prepoznati ovaj povijesni i kulturni projekt da bi se mogao snimiti audio zapis i video spot u vrhunskoj produkciji”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje inicijativa iz BiH.

Sljedeći korak je odlazak na vrata ureda Predsjednika Vlade Županije Zapadno Hercegovačke sa spremnom demo snimkom pjesme koju je Darija otpjevala uz klavir. 

Predsjednik Vlade gospodin Zdenko Ćosić tom je prigodom izjavio: “Odličan izbor vokala, pjesma neopisiva, razlog tužan, ali jako važan i potreban za obilježiti i da se ostavi kao trajni trag za našu djecu”, te pristao da ŽZH sponzorira projekt. 

Pola godine nakon pokretanja inicijative javnosti se predstavlja singl pod čarodnim nazivom “Trebam te moj dobri anđele”.

Aranžman za pjesmu maestralno je odradio Zadranin Saša Miočić, s kojim Franjo surađuje dugi niz godina.

“Ova pjesma je nada i utjeha svim roditeljima koji su ostali bez onog najvrijednijeg i najdražeg, bez svoje djece. Anđeli su dobili svoj glas, roditelji niste sami. Znamo za vašu bol i suosjećamo sa vama, primite ovaj naš dar od srca umjesto svih onih riječi utjehe koje ne znamo izgovoriti”, poruka je mladih aktivista koji su uspjeli u svojoj namjeri i dobili pjesmu kakvu su tražili.

www.medjugorje-news.com

Izvor
direktno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button