MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Pozdravljam te, sveti Josipe

Pozdravljam te, sveti Josipe Pozdravljam te, o sveti Josipe kao upravitelja neusporedivog blaga neba i zemlje i kao hranitelja Onog, koji hrani sva stvorenja svemira. Poslije Marije ti si onaj svetac koji je najdostojniji da ga ljubimo i štujemo.

Među svim svecima ti si onaj koji je imao najveću čast Mesiju odgajati, voditi, hraniti i grliti; njega kojeg su čeznuli vidjeti toliki proroci i kraljevi. Sveti Josipe, spasi moju dušu i izmoli mi milost od milosrdnog Boga (…) za koju te ponizno molim.
Izmoli i siromašnim dušama u čistilištu ublaženje njihovih muka. Amen. Slava Ocu… (3x)


O sveti Josipe, širom svijeta ti si određen za zagovornika i zaštitnika svete Crkve. U zajedništvu svih svetih vapijem tebi, najjačem zaštitniku slabih i nemoćnih, a tisuću puta želim počastiti blagost tvojeg srca, koja je stalno spremna za pomoć u svakoj nevolji. Tebi, o sveti Josipe, obraćaju se udovice i siročad, napušteni, žalosni i nevoljni svake vrste. Nema nijednog bola, nijedne brige i nijedne nevolje koju bi ti zaobišao. Stoga podari i meni one pomoći koje ti je sám Bog stavio u ruke, da bih zadobio traženu milost.
I vi, sve duše u čistilištu, vapijte za mene svetom Josipu. Amen. Slava Ocu… (3x)


Bezbroj ljudi prije mene su molili tebi i zadobili pomoć od tebe. O predragi sveti Josipe, ti znaš za moje nevolje i moju čežnju biti oslobođen od njih. Nijedan čovjek, pa i najbolji, ne može razumjeti moj problem i stvarno mi pomoći. Velikim pouzdanjem utječem se tebi.
U spisima Velike svete Terezije stoji: “Svaku milost koju se moli od svetog Josipa, bit će sigurno darovana”. O sveti Josipe, ti tješitelju žalosnih, pomozi mi u mojoj tjeskobi i vodi moju molitvu također siromašnim dušama u čistilištu, da bi uskoro zadobile radost blaženstva. Amen. Slava Ocu… (3x)


O ti uzvišeni sveče, smiluj mi se po tvojem savršenom posluhu prema Bogu. Po tvojem svetom i zaslužnom životu počuj moj vapaj. Po tvojem preljubljenom imenu pomozi mi. Po blagosti i sili tvojeg srca zaštiti me. Po tvojim svetim suzama jačaj me. Po tvojim sedam bolî smiluj mi se. Po tvojim sedam radosti utješi moje srce. Od svakog zla duše i tijela oslobodi me. Iz svih nevolja i svake bijede iščupaj me. Izmoli mi milosno jedino potrebno, Božju milost.
Izmoli pokojnima u čistilištu brzo otkupljenje iz njihovih muka. Amen. Slava ocu. (3x)


O slavni sveti Josipe, bezbrojni su izljevi milosti što ih moliš jadnim ožalošćenim. Bolesnici svake vrste, satrveni, oklevetani, izdani, neutješni, gladni i nevoljni dolaze tebi sa svojim nakanama i zadobijaju uslišanje svojih molbi. Molim te, ne dopusti, o predragi sveti Josipe, da bih bio jedina osoba među ovima koji ne bi bio uslišan. Iskaži i meni tvoju milosnu i moćnu pomoć. Zato ću ti biti zahvalan i uvijek te štovati, o preslavni sveti Josipe, ti moj zaštitniče i osloboditelju siromašnih duša iz čistilišta. Amen. (3x).
Sveti Josipe, brani svetu Crkvu od svih protivština i raširi svoj zaštitni plašt nad svima nama!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er