VIJESTI

Pobijedili su istina, pravo, zakon i Ustav RH: Visoki upravni sud proglasio odluku o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj nezakonitom

Visoki upravni sud proglasio odluku o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj nezakonitom. Ovom odlukom oko 5800 korisnika mjere koji brinu o 21.000 zagrebačke djece nastavit će primati naknadu od grada Zagreba.

Peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda danas je odluku gradske uprave o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj proglasilo nezakonitom.

Podsjetimo, u travnju je Visoki upravni sud u Zagrebu privremeno obustavio odluku o izvršenju ukidanja mjere roditelj odgojitelj.

Ovom odlukom oko 5800 korisnika mjere koji brinu o 21.000 zagrebačke djece nastavit će primati naknadu.

„Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretne mjere imali su legitimna očekivanja utemeljena na pravomoćnim upravnim aktima“, poručili su iz Visokog upravnog suda.

Iako su naveli kako su „ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni“, zaključeno je kako „nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želio postići“.

Izvršna direktorica U ime obitelji Željka Markić, koja je odluku dočekala ispred zgrade Visokog upravnog suda, prema pisanju portala Dnevnik.hr, kazala je kako će se korisnici moći nastaviti brinuti o svojoj djeci. “Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića. Tomašević je sve ovo vrijeme trošio na borbu protiv obitelji i djece, umjesto da se bavio smećem. Iznosio je i laži da ova mjera nije uspješna.“

Odluku je komentirao i odvjetnik Karlo Novosel, koji je ustvrdio kako je su danas pobijedili „istina, pravo, zakon i Ustav Republike Hrvatske“.

“Poručujemo svima da se isplati boriti, da je cilj dostižan, da treba biti uporan i nepokolebljiv. Suci suda su prepoznali argumente i odlučili su da nije uzeta u obzir praksa Europskog suda za ljudska prava”, kazao je Novosel.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er