PAPA FRANJO

Papa: Molimo da okrutne patnje ukrajinskog naroda uskoro prestanu

Papa Franjo je na općoj audijenciji 15. veljače ponovno uputio apel za „drago stanovništvo“ Istočne Europe, koju još uvijek muči sukob koji je izbio 24. veljače 2022. godine

Nakon kateheze na današnjoj općoj audijenciji papa Franjo je ponovno uputio apel za ukrajinski narod koji već gotovo godinu dana svakodnevno proživljava dramu rata:

Nemojmo zaboraviti drago i izmučeno stanovništvo Ukrajine, moleći da ubrzo prestane njihovo okrutno trpljenje.

Još se jedan poticaj da se ušutka oružje nadovezuje na bezbrojne apele koje je papa Franjo uputio tijekom proteklih dvanaest mjeseci. U podnevnom je nagovoru prošle nedjelje poželio da Gospodin otvori putove mira i odgovornima dade hrabrosti da ih slijede. I na općoj audijenciji u srijedu, 8. veljače, Papa se spomenuo trpljenja ukrajinskoga naroda koji je – kako je rekao – uz ovu hladnoću, bez svjetla, bez grijanja, u ratu.

UN: Potrebno je 5,6 milijardā dolara

U međuvremenu u Ukrajini raste uzbuna zbog nove ruske ofenzive velikih razmjera. Prema novinskim izvorima, Moskva je u Baltičkom moru počela raspoređivati brodove i podmornice s taktičkim nuklearnim oružjem te gomilati borbene zrakoplove na granici. Ujedinjeni narodi su pak uputili apel za prikupljanje humanitarne pomoći u iznosu od 5,6 milijarda dolara namijenjene Ukrajini u 2023. godini, kako bi se ublažilo teško stanje milijuna ljudi pogođenih sukobom, piše Vatican News.

Nakon gotovo godinu dana rat i dalje svakodnevno uzrokuje smrt, razaranje i raseljavanje u zaprepašćujućim razmjerima – istaknuo je u jednom priopćenju glavni dužnosnik Ujedinjenih naroda za humanitarnu pomoć Martin Griffiths.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er