PAPA FRANJO

Papa Franjo: Opraštanje je lijek koji liječi mnoge bolesti srca

Pomislite na nekoga tko vas je povrijedio i zamolite Boga za snagu da toj osobi oprostite, poručio je papa Franjo okupljenom mnoštvu u nedjelju na Trgu svetog Petra.

Govoreći s prozora vatikanske Apostolske palače 17. rujna, papa je istaknuo da oprost može izliječiti “otrove ljutnje” i “vratiti mir u naša srca”. U svojoj poruci Papa je rekao da opraštanje “nije dobro djelo koje možemo odlučiti učiniti ili ne učiniti”, već “temeljni uvjet za one koji su kršćani”. “Svakome od nas je zapravo ‘oprošteno’”, rekao je. “Bog je dao svoj život za nas i mi mu ničim ne možemo nadoknaditi njegovo milosrđe koje nikada ne povlači iz svoga srca. No, dogovarajući se njegovoj besplatnosti, tj. opraštajući jedni drugima, možemo svjedočiti za njega sijući novi život oko sebe.”

“Jer izvan oprosta, nema nade; izvan oprosta nema mira.” Papa je oprost usporedio s “kisikom koji pročišćava zrak zagađen mržnjom” i liječi “mnoge bolesti srca koje zagađuju društvo”.

Osvrnuo se na Isusov odgovor Petru, koji ga je upitao: “Gospodine, ako moj brat zgriješi protiv mene, koliko mu puta moram oprostiti? Čak sedam puta?” “Isus odgovori: ‘Ne kažem ti sedam puta, nego sedamdeset i sedam puta (Mt 18,21-22).’” Papa Franjo je dodao: “Isusova poruka je jasna: Bog oprašta neizmjerno, preko svake mjere. Ovakav je On; On djeluje iz ljubavi, i besplatno. … Ne možemo mu se odužiti, ali kad opraštamo bratu ili sestri, oponašamo ga.” “Neka nam Marija, Majka milosrđa, pomogne primiti Božju milost i oprostiti jedni drugima”, rekao je.

Vezani članci

Nakon što je s mnoštvom izmolio molitvu Anđeo Gospodnji na latinskom, papa Franjo je istaknuo da će u petak otputovati u Marseille u Francuskoj kako bi sudjelovao na susretu biskupa iz mediteranske regije koji će posebno biti usmjeren na pitanje migracija, piše CNA.

Rekao je da je migracija “izazov” s kojim se moramo zajednički suočiti, dodajući da će budućnost biti prosperitetna samo ako “se gradi na bratstvu, stavljajući ljudsko dostojanstvo na prvo mjesto… posebno za one kojima je najpotrebnija”. Papa Franjo rekao je da je Marseille pozvan biti “luka nade” i zamolio ljude da se mole za njegovo predstojeće putovanje u francuski grad od 22. do 23. rujna.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er