SVIJET

Papa Franjo izrazio je sućut obitelji Indi Gregory, bebe koja je umrla prošli mjesec nakon što su britanski sudovi naredili da joj se uklone aparati za održavanje na životu

Papa Franjo u petak je izrazio sućut obitelji Indi Gregory, britanske bebe koja je umrla prošli mjesec nakon što su britanski sudovi naredili da joj se uklone aparati za život. 8-mjesečna beba umrla je na majčinim rukama u hospiciju 13. studenoga, a tijekom svog kratkog života bolovala je od rijetke degenerativne mitohondrijske bolesti.

Visoki sud u Engleskoj presudio je da je u djetetovom “najboljem interesu” da se ukine aparat za održavanje života protiv volje njezinih roditelja. Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin rekao je u petak u telegramu upućenom biskupu Patricku McKinneyju iz Nottinghama da je Sveti Otac “tužan kada je saznao za smrt male Indi Gregory”. Papa “šalje sućut i jamči svoju duhovnu blizinu njezinim roditeljima, Deanu i Claire, i svima koji žale zbog gubitka ovog dragocjenog djeteta Božjeg”, stoji u telegramu.

Odluka da se beba Indi ukloni s uređaja za održavanje života bila je kulminacija gorkog spora između njezinih roditelja i britanskih sudova. Britanski sudac Robert Peel prvotno je presudio početkom studenoga, nakon “hitnog online saslušanja”, da se njezino održavanje života prekine. Obitelj se žalila na odluku, ali je sudsko vijeće naknadno odlučilo da se uklanjanje uređaja za održavanje života nastavi.

U jednom je trenutku vatikanska pedijatrijska bolnica Bambino Gesù ponudila liječenje 8-mjesečne bebe, a talijanska vlada odlučila je dati joj talijansko državljanstvo i pokriti troškove njezina liječenja. Dean Gregory rekao je da se zbog borbe oko života njegove kćeri osjećao kao da je “odvučen u pakao” i da je na kraju utjecala na njegovu odluku da se djevojčica krsti.

CNA

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er