CRKVAPAPA FRANJO

Ovo je molitvena nakana pape Franje za mjesec prosinac

Molitvena nakana pape Franje za mjesec prosinac je za osobe s invaliditetom. “Osobe s invaliditetom među nama su najosjetljivije”, rekao je papa Franjo u videu objavljenom 28. studenoga. “Neki od njih trpe odbacivanje, ukorijenjeno ili u neznanju ili predrasudama, što onda marginalizira ih”, dodao je.

Sveti je Otac pozvao civilne institucije da “podrže svoje projekte pristupom obrazovanju, zapošljavanju i mjestima gdje mogu izraziti svoju kreativnost”. „Potrebni su programi i inicijative koji promiču njihovu uključenost. Iznad svega, potrebna su velika srca koja žele pratiti.” Papa je potaknuo pojedince da “malo promijene svoj mentalitet” i otvore se “sposobnostima i talentima ovih ljudi koji imaju različite sposobnosti, kako u društvu tako i u životu Crkve”.

“Stvaranje potpuno pristupačne župe ne znači samo uklanjanje fizičkih prepreka”, rekao je. “To također pretpostavlja da prestanemo govoriti o ‘njima’ i počnemo govoriti o ‘nama’.” Završio je molitvom: „Pomolimo se da osobe s invaliditetom budu u središtu pozornosti društva i da institucije ponude programe uključivanja koji pospješuju njihovo aktivno sudjelovanje.“

CNA

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er