PAPA FRANJO

Papa Franjo: Europa treba nadu!

Kako bi se ispravno nosila s krizama s kojima se suočava, Europa prvo mora imati nadu, rekao je papa Franjo u srijedu na svojoj tjednoj općoj audijenciji na Trgu svetog Petra.

“Treba vratiti nadu našim europskim društvima”, rekao je Papa 27. rujna, “osobito novim generacijama.” “Naša društva, koja su mnogo puta oboljela od individualizma, konzumerizma i praznog eskapizma, trebaju se otvoriti, svoje duše i duhove treba napuniti kisikom, a onda će moći čitati krizu kao priliku i nositi se s njom. pozitivno”, nastavio je. Tijekom svoje audijencije s javnošću u srijedu, papa Franjo govorio je o svom posjetu Marseilleu u Francuskoj od 22. do 23. rujna, kako bi sudjelovao u Mediteranskom susretu, susretu biskupa i mladih za suočavanje s problemima suočavaju se s mediteranskom regijom, uključujući imigraciju.

Papa je govorio na susretu pretposljednjeg dana, 23. rujna, piše CNA.

Franjo je rekao da je Sredozemno more kanal komunikacije između Afrike, Azije i Europe, i iako je „more uvijek ponor koji treba na neki način prevladati, a može čak postati i opasno“, ipak „njegove vode čuvaju blago života ; njegovi valovi i njegovi vjetrovi nose plovila svih vrsta.” Evanđelje Isusa Krista krenulo je čak s istočne obale Sredozemnog mora, istaknuo je.

Papa Franjo je na kraju svoje audijencije podsjetio da Katolička Crkva 27. rujna slavi blagdan svetog Vinka Paulskog, francuskog katoličkog svećenika koji je bio suosnivač Kongregacije misija ili Vincencijanaca.

“Današnji liturgijski spomendan svetog Vinka Paulskog podsjeća nas na središnje mjesto ljubavi prema bližnjemu”, rekao je papa. “Pozivam sve da njeguju stav brige za druge i otvorenost prema onima koji vas trebaju.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er