VJERA I DUHOVNOST

Papa Benedikt XVI. predlaže ovaj kratki biblijski stih kao misao vodilju kroz korizmu

Postoji mnogo različitih biblijskih stihova o kojima možete meditirati tijekom korizme, ali jedan koji bi mogao biti posebno koristan predložio je papa Benedikt XVI. 2007. godine.

Odabrao je jedan stih na koji se želi usredotočiti tijekom cijele korizme:

“Gledat će onoga koga su proboli. Ivan 19:37 “

Papa Benedikt XVI zatim objašnjava svoj izbor i kako nam može pomoći da se usredotočimo tijekom korizme: Ovo je biblijska tema koja ove godine vodi naše korizmeno razmatranje. Korizma je pogodno vrijeme da naučimo ostati s Marijom i Ivanom, ljubljenim učenikom, blizu onoga koji je na križu dovršio za cijelo čovječanstvo žrtvu svoga života (usp. Iv. 19,25). S gorljivim sudjelovanjem upravimo stoga svoj pogled u ovom vremenu pokore i molitve na Krista Raspetoga koji nam je, umirući na Kalvariji, u potpunosti objavio ljubav Božju.

Iako je stih koji je odabrao bio vrlo kratak, on može održati naš duhovni život s velikim bogatstvom duhovnog razmišljanja. Nastavlja svoje razmišljanje o ovom odlomku, usredotočujući se na ljubav koju bismo trebali iskusiti kada gledamo Isusa na križu: Draga braćo i sestre, gledajmo Krista probodenog na Križu! On je nenadmašna objava Božje ljubavi, ljubavi u kojoj eros i agape, daleko od toga da su suprotstavljeni, prosvjetljuju jedno drugo. Na križu je sam Bog taj koji moli ljubav svoga stvorenja: On je žedan ljubavi svakoga od nas. Kad god se osjećamo nepovezani s korizmenim vremenom, pogledajmo Isusa na križu i doživimo kako nas njegova ljubav preplavljuje.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er