CRKVAPAPA FRANJOSVIJET

Papa Franjo izrazio bol zbog napada u Burkini Faso u kojem je ubijeno 15 vjernika za vrijeme mise

Papa Franjo izrazio je žalost za osobe koje su izgubile život u terorističkim napadima na Crkvu i džamiju u Burkini Faso te je pozvao na poštivanje mjesta bogosluženja i promicanje vrijednosti mira

Papa Franjo izrazio je žaljenje zbog tragičnog terorističkog napada u nedjelju, 25. veljače tijekom svete mise u Katoličkoj Crkvi te zbog napada počinjenog na džamiju u Burkini Faso dok su se muslimanski vjernici okupili na jutarnjoj molitvi.

U brzojavu sućuti koji je u njegovo ime potpisao vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Papa je ponovio svoje čvrsto uvjerenje da „mržnja nije rješenje za sukobe“.

Papine riječi bliskosti dolaze u trenutku kada je kršćanska zajednica u toj zapadnoafričkoj državi slomljena tragičnim terorističkim napadom u kojem je ubijeno 15 vjernika u Katoličkoj Crkvi u Essakaneu.

Vezani članci

Drugi napad dogodio se u džamiji u Natiaboaniju u istočnoj Burkini Faso u kojem su deseci osoba također poginuli istoga dana, javlja Vatican News.

Brzojav sućuti upućen je biskupu Laurentu Dabiréu, predsjedniku Biskupske konferencije Burkine Faso i Nigera. Papa Franjo je istaknuo da moli za duše pokojnika, „povjeravajući ih Božjem milosrđu, te za oporavak ozlijeđenih“.

Podsjećajući da „mržnja nije rješenje za sukobe“, Papa je zatražio poštivanje svetih mjesta i pozvao na „borbu protiv nasilja kako bi se promicale vrijednosti mira“.

Brzojav Svetog Oca završava zazivom Božjeg blagoslova za sinove i kćeri Burkine Faso, kao i za čitavu naciju.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er