MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Ovo su tri moćne molitve koje katolici nikada ne bi smjeli zaboraviti u duhovnoj borbi

Jesmo li prestali ili zaboravili moliti molitve koje nas štite u duhovnoj borbi?

Sve manje molimo molitve koje koriste kao duhovno oružje a koje su nekoć stajale kao stupovi u katoličkoj tradiciji! Molitva je operacija i djelovanje uma, srca, tijela i duše, sjajan primjer za to je molitva svetog Mihaela, osmišljena tijekom burnog razdoblja u crkvenoj povijesti i koja se molila nakon svake niske mise. Napisao ju je papa Leo nakon što je imao viziju u kojoj je Sotona tvrdio da može uništiti Crkvu ako mu se da vlast na 75 godina” i posebno je moćan u borbi protiv duhovne tame.

Još jedna nedovoljno cijenjena je Isusova molitva, poznata ne samo po svojoj duhovnoj učinkovitosti već i po svom fizičkom učinku: “Isusova molitva (‘Gospodine Isuse Kriste, Sine Božji, smiluj se meni grešniku) ‘) uključuje vaše cijelo tijelo. Vaše cijelo biće počinje se mijenjati kako bi odražavalo stanje molitve.” Nažalost, ove i druge molitve, poput molitve za duše u čistilištu, tradicija su koja nestaje.

“Moliti se za svete duše u čistilištu tako je potrebno; oni vape za našim molitvama, a to je izašlo iz prakse”.

Ovo odmicanje od tradicionalnih molitava moglo bi imati značajne implikacije i za pojedinačnu duhovnost i za širu Crkvu. Ovi ključni aspekti katoličke duhovnosti zaslužuju “pomlađivanje”, posebno u svijetu koji je sve ravnodušniji prema duhovnom ratu. “Naše molitve nisu samo za nas same; one su zajedničke. Postoji smirujući ritam disanja i molitve koji vas usredotočuje na misterij poniznosti pred Bogom i drugima. Razumijevanje povijesnog i duhovnog značaja ovih molitvi, posebno s moralnim i društvenim promjenama koje vidimo, ključno je za oživljavanje vjere danas.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er