MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Postoji razlog zbog kojeg je papa Franjo posvetio vrh Petrove bazilike u Vatikanu zaštiti sv. Mihaela, a on se krije u zastrašujućoj viziji ovog Pape…

Jednom prilikom papa Franjo blagoslivljajući kip svetog Mihaela u Vatikanu, njegovoj je zaštiti posvetio Vatikan odnosno vrh Petrove Crkve. Tom se prilikom papa Franjo obratio prisutnima uz važnu napomenu da “sv. Mihael brani Božji narod od njegova najvećeg neprijatelja, đavla.

“Čak i ako đavao pokuša uništiti Arkanđela, a time i čovječanstvo, pobjeđuje sveti Mihael, jer Bog u njemu djeluje i on je jači” rekao je tada Sveti Otac!

Zbog važnosti ovog moćnog zaštitnika čovječanstva u borbi protiv najvećih zala, molitve sv. Mihaelu smatraju se kao vrlo snažno oružje protiv istog posebice zbog toga što je ova molitva nastala kao izvanredna intervencija Božja.

Naime, jednoga dana u mjesecu prosincu 1884.,u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII dogodilo se nešto mistično. Nakon što je papa Leon XIII završio Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je često činio. Na kraju te svete mise, okupljeni su opazili kako je papa najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula.

Vezani članci

Lice Leona XIII problijedilo je od straha. Papa je ustao i intenzivno uzbuđen, požurio prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika posve se uznemirio i upitao ga: ‘Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Treba li vam nešto?’ Leon XIII mu je odgovorio: ‘Ne trebam ništa…’

I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Na tom papiru bijaše molitva Svetom Mihaelu Arhanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve ‘Zdravo Kraljice’, koju je propisao već Papa Pijo IX.

Leon XIII povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise imao viziju te vidio oblak s mnoštvom demona, vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arhanđeo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

No, molitva zapisana na tom papiru bila je uvelike duža i drugačije od one skraćene verzije koju molimo.

Kraća verzija molitve

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge zle duhove,
koji svijetom obilaze na propast duša,
božanskom jakošću u pakao strovali.
Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker