SVIJETVIJESTI

Otvaranje granica unutar EU već 15. lipnja

Na današnjem zasjedanju ministara unutarnjih poslova EU u Zagrebu, razmatra se potpuno ukidanje zabrane putovanja između državaljana EU, prenosi HRT.

Kako znamo već početkom ožujka pojedine čalnice EU su zatvarale granice za druge članice, kao Slovenija prema Italiji, te je za 2 tjedna nakon toga zatvoreno potpuno između svih članica EU. Pošto je Hrvatska zemlja presjedanja EU, danas u Zagrebu su se okupili ministri unutarnjih poslova da bi se izglasalo potpuno otvaranje granica među članicama. Kako Davor Božinović kaže za HRT, da su na dobrom putu dogovora da to bude već za 10 dana tj 15. lipnja.

Stanje s Coronavirusom u Europi se smirilo na zadovoljavajuću razinu, jedino Švedska i dalje bilježi visoke stope zaraženosti na dnevnoj bazi od preko 1000 osoba. Švedski sistem otvorenosti se pokazao totalnim promašajem, mada se na početku pandemije u Europi činio dobro odabranom strategijom prema Covid19. Danas smo svjedoci katastrofalnog odnosa Švedske strategije prema Covid19. Na današnji dan broje 41 883 zaražene osobe, 4 562 umrle osobe, što daje statistiku od 11% smrtnosti od zaraženih. U zadnja 3 dana su imali broj od 4000 zaraženih, te 160 umrlih.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er