BRDO UKAZANJAMEĐUGORJESVIJETVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Od smrti zbog zaraze koronavirusom spasio ga Anđeo kojeg je poslala Gospa

Bilo je 11. ožujak kada su se Fernando Gonzalez i njegova supruga Sandra Butterfield vratili u Kolumbiju nakon hodočašća u Međugorje. Par je odmah otišao u samoizolaciju i nakon nekoliko dana oboje su počeli doživljavati simptome povezane s koronavirusom. Sve u svemu, situacija je ostala pod kontrolom što se tiče Sandre, ali to nije bio slučaj za Fernanda, kojem je bila potrebna hospitalizacija. Kako javlja Aleteia, Fernando je bio hospitaliziran u interventnoj jedinici. Situacija oko Fernandova zdravlja bila je sve teža i bilo je izvjesno da će ga spojiti na respirator .

Pred kolumbijskim parom bio je pravi križ, ali oboje, snažni u vjeri, uvijek su se oslanjali na molitvu, u vjeri da će ih Bog, Djevica Marija i sveti Josip spasiti. “Vjera nam nikad nije oslabila. Nikad se nismo pitali zašto je nas moralo sve to snaći. Sve što smo doživjeli ustvari je bilo je duhovno jačanje ”, ponovila je Sandra, čije je riječi izvijestila Aleteia.


U nadi i vjeri u Boga, Fernando je vidio kako se njegova klinička situacija progresivno poboljšava, prije svega zahvaljujući medicinskoj sestri Vanessi koja mu je uvijek bila bliska, pružajući mu prije svega snažnu potporu riječima utjehe. Vrlo važan znak bliskosti za Fernanda. Nakon što je izliječen, Fernando se htio nekako zahvaliti svojoj dobroj i i vrlo važnoj sestri u procesu njegova ozdravljenja. Ali kad je primio popis bolničkog osoblja, njezino ime uopće nije bilo unutar popisa. Fernando je pitao i ostale sestre. No nitko je nije poznavao, nitko nije znao ništa o Vanessi.


“Sigurno me je spasio anđeo, anđeo kojeg je poslala sama Gospa”. Ovo su Fernandove prve riječi.Dapače, Fernando je istaknuo da su sve medicinske sestre nosile posebna odjela i maske. No ona nije, ona je bila ta koja mu se u više navrata obraćala, neprestano ga ohrabrivala. Nikada mu nije stavljala infuziju i ljekove i nikad nije mjerila njegovu temperaturu. Uvijek ulazeći u sobu, Vanessa je davala riječi utjehe, pružajući mu veliku podršku.

Fernando se oporavio danas: testovi su bili negativni na Covid19. Nakon oporavka u bolnici i očajničke potrage za tim anđelom koji ga je spasio, Fernando se vratio kući. U početku mu je trebao kisik, ali polako se situacija poboljšavala, zahvaljujući stalnoj molitvi i pjesmama hvalospjeva, koje nikad nisu uspjele sa njegove i Sandrine strane. Prije izlaska iz bolnice liječnik mu se obratio riječima: “Vjera vas je spasila”.


Sve u svemu Sandra je uspjela prevladati situaciju držeći je pod kontrolom. Inače, Fernandova situacija bila je složena a križ, kod njih oboje, bio je vrlo težak za nositi. Ipak, kao što Sandra kaže, Fernando se nikada nije očajavao, nikad se nije žalio, već je rekao da to nije ništa usporedno čavlima Gospodina Isusa Krista.

Prema Sandri, oporavak supruga bio je pravo čudo.

Fabio Amicosante

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er