VJERA I DUHOVNOST

Otac Amorth otkriva kako se obraniti od sotone

Kako sotona vreba naše živote, uznemirava nas, naše voljene ili čak one koje susrećemo? Začuđujuće, ali Biblija ovo stanje čak naziva blaženstvom.

Blago čovjeku koji je bio u iskušenju, a znao se oduprijeti, blago čovjeku koji je mogao činiti zlo, a nije ga činio, koji je mogao zlostavljati, a nije zlostavljao. Život je kušnja vjernosti Bogu, stoga postoje iskušenja, svi prolazimo kroz njih, ali svi moramo imati sposobnost nadvladati ih. Kako se pobijediti ta iskušenja?

Potrebna su dva sredstva: “bdijte i molite da ne padnete u napast”.

Prije svega budnost, sva naša predanost izbjegavanju prilika, borbi protiv iskušenja bez iznenađenja. Kušnja sama po sebi nije grijeh, ona je pokušaj da nas se gurne prema grijehu, međutim naša dobra volja nije dovoljna, potrebna nam je i Božja milost. Bdijte i molite. Bez molitve, bez Božje pomoći, nemoguće je odoljeti kušnji ni uz svu našu dobru volju.

Koje je najmoćnije oružje za poraz đavla?

Don Amorth: Molitva i volja za obdržavanjem Božjih zakona! Sjećate li se onog mladića koji ide k Isusu i pita ga kako otići u raj? To je tako važan zahtjev jer na kraju života postoje dvije rečenice, nema sredine ili “dođi k meni blaženi u vječnu sreću” ili “daleko od mene prokleti u oganj vječni”. Trećeg puta nema.

“Kako se ide u raj?” “Pridržavanjem zapovijedi”. Diplomirao sam pravo: tisuće i tisuće zakona… ljudi su stvoreni da kompliciraju stvari, Bog je jednostavan: deset zapovijedi, ali svih deset je ozbiljno. Zapovijedi koje se najčešće propuštaju su prva, treća i šesta. Obdržavanjem Zapovijedi čovjek je siguran da će biti spašen. Kako obdržavate Zapovijedi? Svojim snagama to nije moguće, potrebna nam je Božja pomoć: ovdje je potrebna molitva.

U vrtu Isus govori apostolima: “Bdijte i molite da ne padnete u napast”. Taj izraz koji je nekoć bio tako dobro poznat i ponavljan od strane svetog Alfonsa de’ Liguorija “Onaj tko moli sigurno će biti spašen, onaj tko ne moli sigurno će biti proklet” Kažem mu da kaže u prvom licu “ako se molim, sigurno jesam spašen, ako ne molim sigurno sam spašen oni mi daju”, zapravo ako molim imam milosti od Boga da nadvladam iskušenja.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er