VJERA I DUHOVNOST

7 velikih milosti koje sveti Josip daje onima koji mu se s pouzdanjem obraćaju

Postoje sveci koji svjedoče o posebnim milostima koje je udijelio sveti Josip, zaštitnik sveopće Crkve i zaštitnik svete obitelji. Svojim iskustvom pomažu nam shvatiti koji su veliki darovi koje sveti Josip daje onima koji mu se iskrenim srcem mole.

Sveti Josip zaštitnik i čuvar Sveti Josip proglašen je zaštitnikom sveopće Crkve 8. prosinca 1870. na nalog pape Pija IX. Crkva je povjerena moćnoj zaštiti svetog Josipa, kao što mu je bila povjerena na čuvanje Sveta nazaretska obitelj. Kroz povijest Crkve brojni su sveci koji su iskazivali veliko divljenje i pobožnost Svetoj Zaručnici Blažene Djevice Marije. Ne samo “čovjek pravedan i svet”, kako to potvrđuje Evanđelje, nego kroz svjedočanstvo nekih od ovih svetaca shvaćamo koliko je veliko njegovo djelo zahvalnog zagovornika za sve one koji mu se s pravom i iskrenom vjerom mole.

“Odabrala sam ga za svog zagovornika”

Sveta Terezija Avilska, žena izuzetnih talenata, bila je vrlo odana i vezana za svetog Josipa. Ona, mističarka i karmelićanka, odlučila je 1535. godine u dobi od 20 godina ući u samostan. Nakon mukotrpnog unutarnjeg putovanja postala je jedna od najvažnijih osoba katoličke reformacije zahvaljujući svojoj spisateljskoj djelatnosti i utemeljiteljici bosonogih karmelićanki. U jednom svom spisu govori nam, upravo o svetom Josipu, kao svom „zagovorniku i zaštitniku. “Ne sjećam se do sada da sam ga ikad zamolila za milost, a da je nisam dobila”, izjavljuje sveta Terezija.

Vezani članci

„Drugim svecima se čini da nam je Bog dao pomoći u ovoj ili onoj drugoj potrebi, a ja sam doživjela da slavni sveti Josip pruža svoje pokroviteljstvo svima“ – nastavlja velika mističarka.

7 velikih milosti koje daje sveti Josip

Časna Marija d’Agreda, živjela 1600., španjolska redovnica i mističarka, iz reda franjevaca koncepcionista, za koju je u tijeku proces beatifikacije, primila je brojna otkrivenja, među kojima i ovo uistinu dragocjeno:

Postoji 7 velikih milosti koje je sv. Josip daje onima koji mu se obraćaju s vjerom i ustrajnošću, a da se ne obeshrabre:

Udaljava nas od grijeha, da budemo blizu Bogu i ponovno postanemo njegovi prijatelji;

On nam daje “dobru smrt” dajući nam svoju zaštitu do posljednjeg časa;

On nas brani od zloduha koji se boje svetoga Josipa i samo čuvši njegovo ime kad mu se molimo bježe;

On nam daje krepost čistoće koja dolazi iz srca;

On nas čini Marijinim štovateljima;

On nam daje zaštitu našim obiteljima koje mu se usrdno mole;

Štiti nas od svih nedaća koje nas pogađaju u životu.

Imamo mnogo dobrih razloga da svoje molitve i poglede usmjerimo prema svetom Josipu, kako bismo imali koristi od njegove posebne očinske zaštite, za nas i za druge, počevši od naše obitelji. Onda mu se ne propustimo obratiti s povjerenjem i zahvalnošću.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er