HERCEGOVINA

“Od Gospe do Gospe” – Hodočasnici iz Međugorja krenuli pješice u Ramu

U ponedjeljak 5. rujna u 5:30 sati 13 hodočasnika iz Međugorja, nakon blagoslova, krenulo je na zavjetno hodočašće prema Rami, Šćitu i Majci od Milosti, a sve pod nazivom „Od Gospe do Gospe“.

Hodočašće se odvija u tri etape. Prva je od Međugorja do Izbičnog. Druga od Izbičnog do Vrleti, a treća etapa je od Vrleti do Rame.

Na putu će se pridružiti još hodočasnika, a dolazak u Ramu planiran je 7. rujna.

“Ovo je prvo hodočašće kojem je cilj da se nastavi i svake sljedeće godine”, kazala je za Rama-Prozor.info idejna začetnica Lucija Bajkuša, koja je jedna od žena koje inače pomažu pri dočeku ramskih hodočasnika u obiteljskoj kući Dinka Juričića, ramskoj javnosti poznatog kao inicijator Gospina trga u Rami.

„Želim biti dio ove ljubavi, zajedništva“ – Lucijini su motivi koji su je potaknuli na sve ovo. Put je zahtijevan, ali kako veli: „Glava puno toga pokreće. Čovjek nikad fizički nije spreman da on to može, ali snaga volje i uma u kombinaciji nema granice.“

U organizaciju hodočašća, osim Lucije, uključeni su ramski domaćin Ivan Bilić te Dinko koji je naveo kako je ovo “uzvratno hodočašće u Ramu”, prenosi Nedjelja.ba.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er