VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Bog je uvijek bio tu, uz tebe. Vrati se u svoju prošlost i shvatit ćeš da…

Koliko si puta bio sam i osjećao se napušteno, a dobri Bog ti je poslao divnu osobu koja je unijela radost u sumornu svakodnevicu? Koliko si puta u teškim životnim situacijama osjetio da nema izlaza, a Bog ti najedanput otvori vrata?

Gdje danas pronaći Boga kada mnogi kažu da ga nema? Gdje danas pronaći Boga kada svijetom haraju toliki ratovi, nemiri i stradanja? Njemački isusovac Karl Rahner na ta pitanja daje vrlo jednostavan odgovor, pa kaže: „Bog nije daleko od čovjeka, Bog nije stranac. Boga je moguće otkriti u svakodnevnom iskustvu življenja.“ I tvoje osobno iskustvo može postati objava samoga Boga.

Bog je uvijek bio tu, uz tebe. Vrati se u svoju prošlost i shvatit ćeš da je zaista tako.

Zar, vjerniče, nisi dosad iskusio Božji lahor u raznim patnjama koje su te zadesile? Koliko si puta bio sam i osjećao se napušteno, a dobri Bog ti je poslao divnu osobu koja je unijela radost u sumornu svakodnevicu? Koliko si puta u teškim životnim situacijama osjetio da nema izlaza, a Bog ti najedanput otvori vrata? Bio si bolestan i onda se dogodi čudesno ozdravljenje; bio si dugo bez posla živeći na rubu siromaštva, a milosrdni Bog ti najednom pošalje čovjeka koji ti ponudi posao. Zar to nije prekrasno iskustvo živoga Boga?! Bog živi u tvojoj blizini!

Vezani članci

Bezbroj puta dosad osjetio si Božju prisutnost i njegovu neizmjernu ljubav. Bog je uvijek bio tu, uz tebe. Vrati se u svoju prošlost i shvatit ćeš da je zaista tako. Osvrni se na svoje zemaljsko putovanje i vidjet ćeš da si na vlastitoj koži osjetio prisutnost živoga Boga. Bog postoji, Bog je živ, Bog je uvijek tu!

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er