BiHVIJESTI

Nova odluka kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva

Nova odluka kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Na sjednici Vlade FBiH donesena je odluka da se policijski sat pomjera s 21 na 23 sata, a trajat će do 5 sati ujutro doznaje Vecernji.ba.

Podsjetimo, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva u utorak zaključio, epidemološka situacija je povoljnija u odnosnu na prethodni period. – Predložen je nastavak postupnog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja, od 22 do pet sati, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom – predložio je Krizni stožer FBiH.  Međutim, Vlada FBiH na današnjoj sjednici odlučila je da zabrana kretanja bude ne od 22 sata kako je predložio Krizni stožer FBiH, već od 23.

Danas je prihvaćen i prijedlog da se poveća dopušteni broj okupljanja u ugostiteljskim objektima na otvorenom do 30 osoba, kao i prijedlog da se i Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.  Nova odluka vrijediti će u idućih 14 dana, a promjena stupa na snagu od danas.

Iako se većini stanovnika Bosne i Hercegovine ne sviđa epidemiološka mjera koja ograničava kretanje, upravo je ona razlog manjeg broja prometnih nesreća tijekom prošle godine, a time i manjeg broja teško ozlijeđenih i poginulih u prometnim nesrećama.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button